Πολιτικές κινήσεις από το Twitter

Πολιτικές κινήσεις από το Twitter

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 10.07.2020

Όσο εμείς χαζολογάμε στο Twitter ο επικεφαλής του, ο Τζακ ο Ντόρσεϊ, κάνει πραγματάκια. Πρώτα πρώτα, το κοινωνικό δίκτυο τα έβαλε με τον Ντόναλντ Τραμπ κάνοντάς τον να βγάζει ατμούς από τα αυτιά. Φαίνεται όμως πως αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που ίσως δούμε στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Για την ώρα, ο Τζακ Ντόρσι δίνει 3 εκατ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία για να χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα εγγυημένου εισοδήματος που λανσάρουν στις πόλεις του 15 δήμαρχοι των ΗΠΑ. Το πρόγραμμα ξεκίνησε μεν από τη (σχετικώς) ταπεινή πόλη του Στόκτον της Καλιφόρνια αλλά έχει πλέον τραβήξει το ενδιαφέρον και των δημάρχων μητροπόλεων όπως είναι η Ατλάντα, το Λος Άντζελες και το Σιάτλ.

Ο Ντόρσεϊ έχει δεσμεύσει το ποσό του ενός δισ. δολαρίων από την προσωπική του περιουσία για τη στήριξη δραστηριοτήτων κοινωνικού χαρακτήρα και όπως διαβάζουμε στο Forbes ένα τέτοιο πρόγραμμα αφορά στη βελτίωση της εκπαίδευσης και της υγείας των κοριτσιών. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι όλες οι δωρεές που γίνονται από τον Ντόρσεϊ καταγράφονται σε ένα φύλλο Google Sheets που είναι ανοικτό σε όποιον θέλει να ρίξει μια ματιά.

Τόση διαφάνεια; Τόση, που μας κάνει να αναρωτιόμαστε πότε ο Ντόρσεϊ θα κάνει το μεγάλο άλμα για την πολιτική. Είμαστε σχεδόν σίγουροι πως κάτι τέτοιο θα συμβεί όχι πολύ πολύ μακριά στο μέλλον.