Οι χρήστες βάζουν την «ψηφιακή ζωή» τους σε προτεραιότητα

Οι χρήστες βάζουν την «ψηφιακή ζωή» τους σε προτεραιότητα

Συντάκτης: Deasy @ 14.01.2020

Η βελτίωση της ψηφιακής ζωής μέσα στο 2020 είναι μεγαλύτερη προτεραιότητα από την αλλαγή της παραδοσιακής καθημερινότητα (απώλεια βάρους κλπ.) για το 42,3% των χρηστών που συμμετείχαν στην τελευταία έρευνα της Kaspersky Lab.

Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι μία μεγάλη μερίδα των χρηστών (56%) είναι πλέον ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για την ιδιωτικότητά τους στο σύγχρονο ψηφιακό κόσμο και είναι έτοιμοι να λάβουν μέτρα, ακόμα και να μειώσουν το χρόνο που ασχολούνται με τα διάφορα gadget σε καθημερινή βάση.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι υπάρχουν πολλοί τομείς που οι άνθρωποι επιθυμούν να βελτιωθούν – όπως να μειώσουν τον χρόνο που περνούν μπροστά από την οθόνη (29,1%), ή να μην κοιμούνται με το smartphone τους δίπλα στο μαξιλάρι τους (18,3%). Αυτό δείχνει ότι η ψηφιακή αποτοξίνωση είναι ακόμα σε άνοδο. Το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων (25%) επέλεξε να δημιουργεί περισσότερα αντίγραφα ασφαλείας και να καθαρίζει την επιφάνεια εργασίας του σε τακτική βάση, ενώ το 11,2% θέλει να διαγράψει από το Facebook φίλους με τους οποίους δεν έχει συναντηθεί ποτέ από κοντά. Ενέργειες που υποδεικνύουν ότι μία ανερχόμενη τάση για το 2020 είναι η επένδυση στη γνώση για τον κυβερνοχώρο, όπως συμπεραίνει η έρευνα.  

Στο πλαίσιο αυτών των συμπερασμάτων η εταιρεία προτείνει τους ακόλουθους τρόπους που βοηθήσουν στη βελτίωση της ψηφιακής ζωής το 2020:

- Ασφαλίστε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιείτε για ηλεκτρονικές συναλλαγές – τραπεζικές, αγορές, κοινωνικοποίηση – εφαρμόζοντας ενημερώσεις κώδικα και ασφάλειας στο διαδίκτυο εγκαίρως.

- Χρησιμοποιήστε έναν μοναδικό, σύνθετο κωδικό πρόσβασης για κάθε έναν από τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς σας.

- Εξετάστε προσεκτικά τις ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειας και περιορίστε ό,τι μπορεί να εντοπιστεί και να μοιραστεί.

- Απενεργοποιήστε εφαρμογές και λειτουργίες, εκτός αν τις χρησιμοποιείτε.

- Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες παρακολούθησης και τις υπηρεσίες τοποθεσίας και καθαρίστε τακτικά τα cookies.

- Ελέγξτε το email σας με τη βοήθεια υπηρεσιών όπως  το “Have I Been Pawned” για να δείτε αν έχει παραβιαστεί κάποιος από τους ψηφιακούς σας λογαριασμούς».