Ξεκινάει η διάθεση των camera drones Yuneec στην ελληνική αγορά

Ξεκινάει η διάθεση των camera drones Yuneec στην ελληνική αγορά

Συντάκτης: Deasy @ 10.04.2019

Ένα ακόμα σημαντικό όνομα στο πεδίο των drones έρχεται να προστεθεί στις επιλογές των Ελλήνων καταναλωτών, καθώς η εταιρεία «Δ. & Ι. ΔΑΜΚΑΛΙΔΗΣ ΑΕ» ανέλαβε την αντιπροσώπευση της αποκλειστικής αντιπροσωπίας και διανομής των drones της Yuneec στην Ελλάδα.

Η διάθεση των προϊόντων ξεκινάει άμεσα στην ελληνική αγορά, με τέσσερα προϊόντα τα οποία ακουμπούν σε διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών. Ειδικότερα:

Yuneec H520: επαγγελµατικό εξακόπτερο, προοριζόµενο για αποστολές εναέριας επιτήρησης, ασφάλειας, κατασκευές και χαρτογραφίας. Προσφέρεται ακόµη για βιντεοσκοπήσεις επαγγελµατικού επιπέδου 4Κ/2Κ/ΗD ή φωτογραφίες 20Megapixel. Ενσωµατώνει υψηλού επιπέδου προδιαγραφές όπως ανακλινόµενο σύστηµα προσγείωσης για να αφήνει ελεύθερο πεδίο 360°, ενώ η απόλυτη ακρίβεια mapping εξασφαλίζεται από το σύστηµα RTK (Real Time Kimematic) της ελβετικής Fixposition. Επιπλέον, το Η520 υπόσχεται απόλυτα ασφάλεια δεδομένων ανάμεσα στο drone και το remote control ST16S, ενώ οι συµβατές κάµερες µπορούν να εναλλαγούν χωρίς να διακοπεί η λειτουργία του drone. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του H520 περιλαμβάνονται μπαταρίες ΗV µε αυτονοµία πτήσης ως 28 λεπτά, ηλεκτρονική πυξίδα, συµβατότητα µε GPS, Glonass, Galileo, ∆υνατότητα 2D/3D mapping, μονάδα controller ST16S µε ενσωµατωµένη οθόνη 7 ιντσών, HDMI και έξοδο ήχου, εναλλακτικές κάµερες. Η τιμή του Yuneec H520 φθάνει τα 2.999 ευρώ

Yuneec Typhoon H: πρόκειται για μια value for money πρόταση, καθώς πρόκειται για ένα επαγγελματικό εξακόπτερο που διατίθεται στην τιμή ενός τετρακόπτερου. Το Typhoon H προσφέρει µεγάλη διάρκεια πτήσεως (ως 25 λεπτά µε την στάνταρ κάµερα CGO3+4K UHD) και συνεργάζεται µε την επίγεια µονάδα ελέγχου ST Ground Station που έχει οθόνη 7 ινστών και λειτουργικό περιβάλλον Αndroid. Mε το ST16 µπορείτε να παρακολουθείτε live βιντεοσκόπηση ως 720p. Χάρη στο προηγμένο software το Typhoon H εκτός από τη βελτιωµένη σταθερότητα πτήσεως, έχει και εφεδρικό ασύρµατο σήµα για ασφάλεια, πανοραµική δυνατότητα, time lapse κλπ, ενώ μελλοντικά firmware update µπορούν να γίνονται ασύρµατα µέσω WiFi. H σταθεροποίηση της κάµερας µέσω Gimbal CGO3+ τριών αξόνων δίνει εξαιρετικά σταθερή εικόνα ακόµη και στο video 4K ενώ υπάρχει δυνατότητα απεριόριστων πανοραµικών 360°.  Το Typhoon H δέχεται (προαιρετικά) την κάµερα C23 µε αισθητήρα 1 ίντσας ή την ειδική θερµική/χαµηλού φωτισµού κάµερα CGOET.

Τα χαρακτηριστικά του Typhoon H περιλαμβάνουν την εξακολούθηση πτήσης και µε 5 αντί 6 ρότορες, την αυτόµατη αποφυγή συγκρούσεων µε σύστηµα sonar, orbit mode, oρισµός point of interest για αυτόνοµη περιστροφή, Journey mode για εναέριες selfie κ.α. Διατίθεται στην τιμή των 949 ευρώ, ενώ στην τιμή περιλαμβάνονται και μαθήματα σε σχολή οδήγησης drone.

Yuneec Typhoon H Plus: παρέχει κορυφαία ποιότητα εικόνας σε συνδυασμό με εξαιρετική αξιοπιστία και υψηλή απόδοση. Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε φωτογράφους και βιντεογράφους, οι οποίοι θα εκτιμήσουν τις αυτόματες λειτουργίες πτήσης που τους επιτρέπουν μεγαλύτερη ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις εκάστοτε ανάγκες.

Yuneec Mantis Q: πρόκειται για το πρώτο πτυσσόµενο drone της Yuneec, επιτρέποντας την εύκολη μεταφορά του. Στις δυνατότητες του περιλαμβάνονται το video 4K, ο φωνητικός έλεγχος, η ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας, η µεγαλύτερη αυτονοµία στην κλάση του (33 λεπτά), αναγνώριση προσώπου και χαμόγελου από την κάμερα, κ.α.

Tο Mantis Q διατίθεται στην τιμή των 499 ευρώ, στην οποία περιλαμβάνονται επίσης και μαθήματα οδήγησης drone.