Το drone έφερε βροχή

Το drone έφερε βροχή

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 22.07.2021Εχουμε δει τα drones να χρησιμοποιούνται για λήψη εντυπωσιακών φωτογραφικών και βίντεο και να μετατρέπονται σταδιακά σε κούριερ εδάφους - αέρος - εδάφους αλλά δεν περιμέναμε πως θα τα δούμε σε ρόλο… βροχοποιού.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) στέλνουν drones στα σύννεφα και εκεί οι συσκευές δημιουργούν κάτι σαν ηλεκτροσόκ προκαλώντας την -πολυπόθητη στην αραβική έρημο- βροχόπτωση.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης των ΗΑΕ, όλα ξεκίνησαν πριν από έναν χρόνο περίπου, όταν μετά από αρκετά πειράματα πραγματοποιήθηκαν 200 “σπορές” νεφών με αποτέλεσμα το 2020 να καταγραφεί ως μια πολύ καλή χρονιά από πλευράς βροχοπτώσεων για τη χώρα.  Τα ΗΑΕ δεν είναι η μόνη χώρα που… σπέρνει σύννεφα, καθώς παρόμοιες τεχνικές έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπως η Νεβάδα των ΗΠΑ όπου μετά από δεκαετία έχει καταγραφεί αύξηση του όγκου των χιονιού που συγκεντρώνεται στα βουνά της Πολιτείας. Ωστόσο τα ΗΑΕ φαίνεται πως πρωτοπορούν με τη χρήση της τεχνικής των ηλεκτροσόκ, που  σύμφωνα με τους αρμόδιους έχει ορατά αποτελέσματα.