Αφαίρεση μηνυμάτων στο Messenger

Αφαίρεση μηνυμάτων στο Messenger

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 06.02.2019

Μέχρι τώρα, όποιος τουλάχιστον είχε ασχοληθεί θα γνώριζε ότι στο messenger του Facebook ότι μήνυμα έστελνε έφτανε στον προορισμό του. Μπορεί να το μετάνιωνε, μπορεί να ήθελε να στείλει κάτι άλλο, το μήνυμα θα έφτανε στον αποδέκτη. Ακόμα και αν προχωρούσε στη διαγραφή του, η διαγραφή αυτή ίσχυε μόνο για το περιβάλλον που έβλεπε αυτός και όχι ο παραλήπτης.

Τα πράγματα άλλαξαν από χθες, όχι βέβαια συνταρακτικά, αλλά ενδεχομένως κάποιοι να κερδίσουν μερικά λεπτά και να μπορούν να προχωρήσουν στη διαγραφή του. Το Facebook προχώρησε στην προσθήκη της αφαίρεσης ενός μηνύματος, όμως κάτω από μια συγκεκριμένη προϋπόθεση. Δύο για την ακρίβεια. Να μην έχει προλάβει να διαβάσει ο παραλήπτης το μήνυμα (μέσα από την εφαρμογή και όχι π.χ. από την ειδοποίηση που εμφανίζεται στην οθόνη) και να μην έχουν περάσει δέκα λεπτά από την αποστολή του μηνύματος.

Συγκεκριμένα, ο χρήστης μπορεί να εκμεταλλευτεί τη νέα δυνατότητα πατώντας παρατεταμένα στο μήνυμα που έστειλε και να επιλέξει τη διαγραφή. Στο σημείο αυτό θα εμφανιστούν δύο επιλογές: «αφαίρεση για όλους» και «αφαίρεση για εσάς». Επιλέγοντας το πρώτο το μήνυμα διαγράφεται και από το περιβάλλον του παραλήπτη, ωστόσο θα του εμφανιστεί μια ειδοποίηση ότι «αφαιρέσατε ένα μήνυμα». Αν ο παραλήπτης ρωτήσει τι ήταν το μήνυμα που αφαιρέσατε υπάρχουν πολλές εύκολες δικαιολογίες…