Νέα iPad Pro από την Apple

Νέα iPad Pro από την Apple

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 30.10.2018

«Έχουμε πουλήσει περισσότερα από 44 εκατομμύρια iPads, νούμερο που καθιστά τη συγκεκριμένη συσκευή όχι μόνο το πιο επιτυχημένο tablet στον κόσμο αλλά το πιο δημοφιλή υπολογιστή στον κόσμο» δήλωσε ο επικεφαλής της Apple. Τιμ Κουκ από τη σκηνή του Brooklyn Academy of Music λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει η παρουσίαση των νέων μοντέλων.

«Αυτό είναι το iPad που θέλαμε να δημιουργήσουμε από την αρχή” πρόσθεσε, αποκαλύπτοντας τα δύο καινούρια iPads Pro που αποτελούσαν και το κύριο μενού της σημερινής παρουσίασης της αμερικανικής εταιρείας. Δύο εντελώς επανασχεδιασμένα προϊόντα με ελάχιστα περιθώρια περιμετρικά της οθόνης και αμελητέο πάχος, μόλις 5,9 χιλιοστά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το νέο iPad Pro των 11 ιντσών έχει το ίδιο πλάτος και ύψος με το προηγούμενο μοντέλο με την οθόνη των 10,5 ιντσών, ενώ λίγο μεγαλύτερο είναι το νέο των 12,9 ιντσών. Καινούρια είναι και η οθόνη, με το iPad Pro να ενσωματώνει μια Liquid Retina Display, ίδια με αυτή που χρησιμοποιεί το iPhone Xr. Από την μπροστινή επιφάνεια έχει αφαιρεθεί το κλασικό home button, με την ενεργοποίηση της συσκευής να γίνεται αποκλειστικά μέσω της αναγνώρισης προσώπου από το Face ID, ενώ πλήθος λειτουργιών ενεργοποιούνται με χειρονομίες.

Εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις της συσκευής, χάρη στο νέο A12X Bionic chip, που φοράει το iPad. Ενδεικτικά είναι τα νούμερα που ανέφεραν τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας: έως 90% ταχύτερη φόρτωση εργασιών, 1.000 φορές πιο γρήγορη απόδοση γραφικών, με την Apple να προσθέτει ότι τα νέα iPads είναι ταχύτερα από το 92% των φορητών υπολογιστών που κυκλοφορούν στην αγορά και ότι προσφέρουν αντίστοιχη απόδοση γραφικών με το Xbox One. Για να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά τους στη σκηνή του Brooklyn Academy of Music κλήθηκαν και στελέχη των Adobe και 2K για μια επίδειξη των δυνατοτήτων των συσκευών.

Νέα είναι και η γραφίδα Apple Pencil, η οποία εφάπτεται μαγνητικά στο σώμα του iPad και φορτίζεται ασύρματα, ενσωματώνοντας και νέες λειτουργίες. Το iPad Pro υποστηρίζει USB-C, που του επιτρέπει να συνδεθεί με κάμερες, εξωτερικές οθόνες ή άλλες συσκευές, όπως επίσης και αντίστροφη φόρτιση.

To νέο iPad Pro με το επίσης ολοκαίνουριο πληκτρολόγιο της Apple.

Η διάθεση των νέων μοντέλων ξεκινά στις 7 Νοεμβρίου, με το 11άρι να κοστίζει 799 δολάρια και εκείνο των 12,9 ιντσών 999 δολάρια.