25 Απριλίου το λανσάρισμα της τηλεοπτικής πλατφόρμας της Wind

25 Απριλίου το λανσάρισμα της τηλεοπτικής πλατφόρμας της Wind

Συντάκτης: Φανούρης Δρακάκης @ 13.04.2018

Σε περίπου δύο εβδομάδες από σήμερα θα ξεκινήσει πιθανότατα η διάθεση της τηλεοπτικής πλατφόρμας της Wind, με την εταιρεία να στέλνει σήμερα πρόσκληση στους δημοσιογράφους για την πραγματοποίηση συνέντευξης Τύπου στις 25 Απριλίου.

Το λανσάρισμα της τηλεοπτικής πλατφόρμας της Wind αναμενόταν εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς η εταιρεία είχε ανακοινώσει ήδη από τις αρχές του προηγούμενου Φθινοπώρου τη συνεργασία της με τη Nova για την ένταξη των αθλητικών καναλιών Novasports στο δικό της τηλεοπτικό μπουκέτο. Όπως γνωρίζουμε εδώ και μερικούς μήνες η Wind είχε προχωρήσει στη δοκιμαστική διάθεση της τηλεοπτικής της πλατφόρμας σε περίπου 1.500 καταναλωτές, ενώ πριν 20 ημέρες, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, είχε ενημερώσει ότι το πιλοτικό αυτό στάδιο είχε σχεδόν ολοκληρωθεί.

Εκτός των αθλητικών καναλιών της Nova θεωρείται δεδομένο ότι η πρόταση της Wind θα περιλαμβάνει και την τηλεοπτική υπηρεσία του Netflix (πιθανότατα ως επιπρόσθετη και όχι στο βασικό πακέτο), αφού και η αμερικάνικη εταιρεία είναι γνωστό ότι αναζητούσε συμμάχους ανάμεσα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ενώ και η Wind θα ήθελε ένα ακόμα ισχυρό όνομα στο ξεκίνημα της δικής της υπηρεσίας. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η πλατφόρμα της Wind να περιλαμβάνει και δικές της παραγωγές, έστω μικρής έκτασης σε πρώτη φάση.

Σε ότι αφορά την τεχνολογία της πλατφόρμας, έχει ήδη γίνει γνωστό ότι η Wind συνεργάζεται με την Zappwave, ενώ η πρόσβαση των συνδρομητών στο τηλεοπτικό περιεχόμενο θα γίνεται μέσω Android TV Box. Ερωτηματικό παραμένει στην παρούσα φάση αν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στην τηλεοπτική πλατφόρμα της εταιρείας από συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας άλλων δικτύων ή θα πρέπει απαραιτήτως να είναι συνδρομητές Wind.