Πρεμιέρα για το Amazon Go

Πρεμιέρα για το Amazon Go

Το κατάστημα χωρίς ταμεία ανοίγει σήμερα για το κοινό.

Συντάκτης: Deasy @ 22.01.2018

Μια νέα σελίδα ανοίγει στο λιανεμπόριο από σήμερα, καθώς ξεκινάει η λειτουργία του καταστήματος χωρίς ταμεία της Amazon, Amazon Go. Ύστερα λοιπόν από περισσότερο από ένα χρόνο δοκιμαστικής λειτουργίας το Amazon Go ανοίγει σήμερα για το κοινό, που θα έχει την ευχέρεια να γνωρίσει τη νέα εμπειρία που υπόσχεται η αμερικάνικη εταιρεία.

Το κατάστημα βρίσκεται στο Σιάτλ, κοντά στην έδρα της Amazon, έχει μέγεθος κοντά στα 170 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει προϊόντα αντίστοιχα με εκείνα που θα βρει κάποιος σε ένα αμερικάνικο mini market. Η καινοτομία που υπόσχεται είναι ότι θα αποτελεί το πρώτο κατάστημα χωρίς ουρές στα ταμεία, αφού βεβαίως θα απουσιάζουν τα τελευταία. Ο επισκέπτης για να μπει στο κατάστημα θα πρέπει να έχει απαραιτήτως κατεβάσει την ομώνυμη εφαρμογή στο smartphone του, έτσι ώστε περνώντας της συσκευή από ένα bar code scanner να του επιτραπεί η είσοδος. Αισθητήρες και κάμερες θα καταγράφουν τα προϊόντα που οι πελάτες κατεβάζουν από τα ράφια, το κόστος των οποίων χρεώνεται απευθείας στον ηλεκτρονικό του λογαριασμό, μέσω της εφαρμογής. Ολοκληρώνοντας τις «αγορές», φεύγει από το κατάστημα με τον ίδιο τρόπο (μέσω του bar code scanner) και λίγα λεπτά αργότερα λαμβάνει την ηλεκτρονική απόδειξη για τα προϊόντα που αγόρασε.

Η αμερικάνικη εταιρεία δεν έχει κάνει γνωστά τα επόμενά της βήματα. Δεν έχει γίνει γνωστό δηλαδή αν, που και πότε θα ανοίξουν νέα καταστήματα Amazon Go ή αν η αμερικάνικη εταιρεία θα εγκαταστήσει την ίδια τεχνολογία στην αλυσίδα Whole Foods που έχει εξαγοράσει για περισσότερα από 13 δισ. δολάρια.