Εκεί που το Google Street View δεν έχει πάει ακόμα

Εκεί που το Google Street View δεν έχει πάει ακόμα

Συντάκτης: Deasy @ 07.09.2017

Τι κοινό έχουν η οδός Ξάνθης στον Βύρωνα, ο Εθνικός Κήπος και τμήματα των δρόμων γύρω από το υπουργείο Άμυνας;

Μην το ψάχνεις πάρα πολύ, είναι μερικά από τα “τυφλά” σημεία για το Google Street View, σύμφωνα τουλάχιστον με τον χάρτη που έχει δώσει η ίδια η Google σε αυτή την ωραία διεύθυνση.

Φυσικά όλοι έχουμε χαζέψει στην οθόνη μας τη γειτονιά μας ή τις γειτονιές που έχουμε ζήσει και επισκεφθεί όμως κάποιες φορές υπάρχουν τεχνικές (ή άλλες) δυσκολίες που εμποδίζουν στα αυτοκίνητα της Google να κάνουν τη φωτο-σάρωση.

Για να το πούμε με τα λόγια της εταιρείας “λόγω παραγόντων πέρα από τον έλεγχό μας (καιρικές συνθήκες, κλείσιμο δρόμων κ.λπ.), υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο τα αυτοκίνητα μας να μην μπορούν λειτουργήσουν ή να προκύψουν μικρές αλλαγές”.

Φανταζόμαστε πως εκτός από πάρκα -όπως ο Εθνικός Κήπος- όπου για προφανείς λόγους τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να μπουν για να φωτογραφίσουν και πεζοί συνεργάτες της Google δεν έχουν ακόμα κάνει διαδοχικά πέρα-δώθε και πάνω-κάτω, τα κενά σιγά σιγά θα καλύπτονται.

Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες πως έχει αναβαθμίσει τις κάμερες των οχημάτων και αν καταλαβαίνουμε καλά δίνει βάρος στην τρισδιάστατη απεικόνιση, πράγμα που με τη σειρά του μας οδηγεί στην εκτίμηση πως η Google φτιάχνει ένα 3D μοντέλο των τόπων που ζούμε για να τα ενσωματώσει σε μελλοντικές εφαρμογές επαυξημένης ή εικονικής πραγματικότητας. Αυτό, τουλάχιστον, νομίζουμε εμείς…