Μη λες ψέματα στο Waze

Μη λες ψέματα στο Waze

Γιατί το Waze ξέρει

Συντάκτης: Deasy @ 06.07.2016

Όπως λίγο πολύ γνωρίζουν όσοι μένουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής υπάρχουν κάποιες περιοχές που εξαιτίας μιας σειράς δυσνόητων μονοδρομήσεων και αντιδρομήσεων είναι, ουσιαστικά, αδύνατο να τις χρησιμοποιήσεις για να παρακάμψεις τα μποτιλιαρίσματα στις κεντρικές αρτηρίες. Οσο παράξενο και αν ακούγεται στον μη κάτοικο της Αθήνας, το να υπομένεις την Κηφισίας είναι πολλές φορές καλύτερο από το να περιπλανιέσαι στους δρόμους της Φιλοθέης ή του Ψυχικού, οι κάτοικοι των οποίων έχουν πετύχει να “εξαιρέσουν” τις περιοχές τους από την πολύβουη κίνηση.

Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες πόλεις. Ομως οι υπόλοιποι, όσοι δηλαδή βαρέθηκαν τα μποτιλιαρίσματα, άρχισαν να χρησιμοποιούν τις συνοικίες για να παρακάμψουν την κυκλοφορία και χάρη στο Waze μια social εφαρμογή με την οποία αλληλοενημερωνόμαστε για την κίνηση (αν σου λέει κάτι το όνομα έχεις δίκιο… έχουμε ξαναγράψει για αυτή), οι “καλές” συνοικίες της Ουάσιγκτον έγιναν και αυτές πολύβουες.

Τι έκαναν όμως οι κάτοικοι των περιοχών αυτών; Κάτι πολύ απλό, χρησιμοποίησαν τον… εχθρό με τα ίδια του τα όπλα. Εγκατέστησαν το Waze στα κινητά τους και άρχισαν να εμφανίζουν τη συνοικία τους ως μία κυκλοφοριακή κόλαση όπου (ανύπαρκτα) τροχαία ατυχήματα δημιουργούσαν (ανύπαρκτα) μποτιλιαρίσματα.

Στην αρχή το κόλπο είχε αποτέλεσμα, αλλά το Waze δεν είναι τόσο ηλίθιο. “Βλέποντας” πως άλλοι οδηγοί ανέφεραν πως δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα άρχισε να αποκλείει όσους δήλωναν ψευδή περιστατικά. Φυσικά η κίνηση στα ειδυλλιακά προάστια επέστρεψε και ίσως δριμύτερη. Μπορεί να κοροϊδέψεις κάποιους για λίγο αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πολύ καιρό…