Η Forthnet σχολιάζει την επιτήρηση της μετοχής της

Η Forthnet σχολιάζει την επιτήρηση της μετοχής της

Συντάκτης: Νίκος Μουμούρης @ 25.11.2011

Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει την απόφαση του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου να θέσει τη μετοχή της σε κατάσταση επιτήρησης εξέδωσε η Forthnet.

Η εταιρεία σημειώνει πως έχει λάβει απόφαση για τη σύγκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της (έχει προγραμματιστεί για τις 15 Δεκεμβρίου) με θέμα την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ.

Στην ίδια ανακοίνωση η Forthnet σημειώνει πως αν και "οι προοπτικές δεν έχουν επηρεαστεί ουσιωδώς από την οικονομική συγκυρία, τα προεξοφλητικά επιτόκια που χρησιμοποιήθηκαν αυξήθηκαν δραματικά από 10,7% το 2010 σε 13,6% τον Ιούνιο του 2011". Η εξέλιξη αυτή επηρέασε "δυσανάλογα την αποτίμηση της υπεραξίας" της Nova "οδηγώντας σε σωρευτική απομείωση ύψους 56,9 εκατ. ευρώ".

Ωστόσο, συνεχίζει η εταιρεία, η εξέλιξη αυτή "δεν επηρεάζει ούτε τα ταμειακά διαθέσιμαούτε τη διαρκώς βελτιούμενη και αναπτυσσόμενη λειτουργική πορεία του Ομίλου".

Το Δ.Σ. του ΧΑ αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση να θέσει τη μετοχή της Forthnet στην κατηγορία της επιτήρησης. Η απόφαση αιτιολογείται με το σκεπτικό ότι η εταιρεία δεν έχει ολοκληρώσει εγκαίρως τη διαδικασία αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου μετά τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010.