Τρεις νέες σειρές smartphones από την Alcatel

Τρεις νέες σειρές smartphones από την Alcatel

Και δύο tablets.

Συντάκτης: Deasy @ 27.02.2018

Δυναμική είναι η παρουσία της TCL Communication, της εταιρείας που διαχειρίζεται το όνομα των φορητών συσκευών της Alcatel, στο Mobile World Congress, η οποία ανακοίνωσε ένα ολοκληρωμένο portfolio νέων προϊόντων. Ειδικότερα, το μενού της Alcatel στη Βαρκελώνη περιλάμβανε τρεις νέες σειρές smartphones, διαφορετικών κατηγοριών αλλά και δύο tablets.

Σε ότι αφορά τα smartphones η εταιρεία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αλλαγή της σχεδιαστικής φιλοσοφίας των προϊόντων της αλλά και στην ενσωμάτωση οθονών ευρείας θέασης 18:9. Αντιπροσωπευτικό δείγμα αυτής της αλλαγής είναι το Alcatel 5 Series, το οποίο διαθέτει μια bezel-less 5.7-inch Alcatel FullView 18:9 οθόνη, premium μεταλλικό unibody σχεδιασμό, οκτα-πύρηνο επεξεργαστή και γρήγορη φόρτιση. Περιλαμβάνει επίσης λειτουργίες που δημιουργήθηκαν για να μοιράζονται οι λάτρεις των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, όπως μια διπλή μπροστινή κάμερα με σούπερ ευρεία γωνία 120 μοιρών, με LED flash. Η έξυπνη κάμερα διαισθητικά αλλάζει από λειτουργία πορτραίτου σε σούπερ ευρεία γωνία όταν ανιχνεύει περισσότερα από 2 πρόσωπα στο πλάνο.

Το Alcatel 5 διαθέτει αρκετές βασικές λειτουργίες, όπως το Face Key για το ξεκλείδωμα της συσκευής μέσω της αναγνώρισης  προσώπου καθώς και αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στο πίσω μέρος. Ο τελευταίος, εκτός από το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλήκτρο κλείστρου, όταν χρησιμοποιείτε την μπροστινή κάμερα, ενώ μπορεί να προγραμματιστεί, ορίζοντας κάθε επιμέρους δάχτυλο, για την ενεργοποίηση μια διαφορετικής εφαρμογής ή υπηρεσίας. Η τιμή του Alcatel 5 θα αγγίζει τα 229,99 ευρώ.

Η σειρά Alcatel 3 Series φέρνει την οθόνη FullView 18:9, μαζί με αισθητήρα αναγνώρισης αποτυπώματος, σε επίπεδα κάτω από τα 200 ευρώ. Η διάσταση της οθόνης στο Alcatel 3 φθάνει τις 5,5 ίντσες (IPS HD+) και η τιμή του τα 149,99 ευρώ, ενώ το Alcatel 3X έχει λίγο μεγαλύτερη οθόνη (5,7 ίντσες) και ευρυγώνια διπλή κύρια κάμερα και είναι μόλις 30 ευρώ ακριβότερο. Τέλος, το Alcatel 3V συνδυάζει μία οθόνη 6-ντσών 2K (2160x1080) με μία διπλή κύρια κάμερα, για λήψεις bokeh. Η προτεινόμενη τιμή του είναι 189,99 Ευρώ.

Η πιο προσιτή σειρά από τα νέα μοντέλα smartphones της Alcatel είναι η σειρά 1. Αυτή η σειρά θα περιλαμβάνει το Alcatel 1X, την πρώτη συσκευή κάτω από 100 ευρώ, με οθόνη 18:9 αλλά και το Alcatel 1C (3G έκδοση), η τιμή του οποίου θα ξεκινάει από τα  89,99 Ευρώ.

Η Alcatel στη Βαρκελώνη παρουσίασε και δύο νέα tablets, στις 10 και 7 ίντσες. Τα το Alcatel 1T 10 και Alcatel 1T 7 διαθέτουν λειτουργικό σύστημα Android 8.1 Oreo, με το μεγαλύτερο να προσφέρει και προαιρετικό Bluetooth πληκτρολόγιο. Και τα δύο μοντέλα έρχονται με περιεχόμενο για παιδιά (Kids Mode), με την τιμή τους να ξεκινά από τα 99,99 και από τα 69,99 ευρώ για το 1Τ 10 και το 1Τ 7 αντίστοιχα.