'Εκτός Ευρώπης' το Mi Pad της Xiaomi

"Εκτός Ευρώπης" το Mi Pad της Xiaomi

Συντάκτης: Deasy @ 05.12.2017

Απορρίφθηκε το αίτημα της Xiaomi να καταχωρήσει ως trademark στην Ευρώπη τον όρο Mi Pad, που αφορά τη σειρά tablets της εταιρείας, σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης ο όρος Mi Pad είναι παρόμοιος με το iPad, οπότε υπάρχει ο κίνδυνος παρανόησης των δύο σημάτων από την πλευρά του καταναλωτή.

Η προσπάθεια καταχώρισης του Mi Pad ξεκίνησε το 2014, όταν και έκανε την αίτηση η Xiaomi, ωστόσο η Apple κατέφυγε στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2016 ζητώντας την απόρριψη του αιτήματος θεωρώντας ότι μπορεί να οδηγήσει τους καταναλωτές στο λάθος συμπέρασμα ότι αποτελεί παραλλαγή του δικού της εμπορικού σήματος iPad.

To αίτημα της Apple έγινε δεκτό σήμερα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο στην απόφασή του σημειώνει ότι η ανομοιογένεια μεταξύ των δύο εμπορικών σημάτων, που απορρέει από την παρουσία του συμπληρωματικού γράμματος m στην αρχή του Mi Pad, δεν αρκεί για να αντισταθμίσει τον υψηλό βαθμό οπτικής και φωνητικής ομοιότητας μεταξύ τους.

H Xiaomi έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην απόφαση.