3 Μαρτίου το Nintendo Switch

3 Μαρτίου το Nintendo Switch

Συντάκτης: Deasy @ 13.01.2017

Τρεις μήνες μετά την πρώτη παρουσίαση του Switch, της παιχνιδοκονσόλας που έρχεται να αντικαταστήσει το Nintendo Wii U, η ιαπωνική εταιρεία έδωσε χθες περισσσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ίδιο το προϊόν, την τιμή του αλλά και τη διάθεσή του στην αγορά.

Όπως είχαμε αναφέρει και στο προηγούμενο κείμενό μας, το Nintendo Switch είναι μια κονσόλα υβριδικού χαρακτήρα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως οικιακή όσο και ως φορητή. Αυτό συμβαίνει χάρη στη δυνατότητα του κυρίου μέρους της συσκευής, που μοιάζει με tablet, να αποσπάται από το υπόλοιπο κομμάτι της, χαρίζοντας στο χρήστη την ευχέρεια να το χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν, είτε εντός είτε εκτός σπιτιού. Στα πλαϊνά μέρη του “tablet” μπορούν να τοποθετηθούν χειριστήρια για τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ωστόσο, χάρη στην ύπαρξη stand στο σώμα της συσκευής παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα της χρήσης των χειριστηρίων ανεξάρτητα, χωρίς να κρατάτε και το κύριο σώμα.

Οικιακή παιχνιδοκονσόλα

Φορητή παιχνιδονσόλα Ι

Φορητή παιχνιδονσόλα ΙΙ

Το Nintendo Switch ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση και στα αποθηκευτικά μέσα που υποστηρίζει για την αναπαραγωγή των παιχνιδιών. Αντίθετα με την προσέγγιση των άλλων δύο μεγάλων ονομάτων δεν υποστηρίζει Blu-rays αλλά cartridges, που μοιάζουν με εκείνα του DS ή του 3DS. Επιπλέον υποστηρίζεται και το κατέβασμα τίτλων από ηλεκτρονικό κατάστημα.

Η συσκευή θα ξεκινήσει να διατίθεται στην αγορά στις 3 Μαρτίου, με την τιμή της να ξεκινάει από τα 299 δολάρια. Τόσο η ημερομηνία όσο και η τιμή (με την αντικατάσταση των δολαρίων σε ευρώ) ισχύουν πιθανότατα και για τη χώρα μας.