Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε τώρα να έχω επιστρέψει στο τσουκάλι αλλά νηστικοί θα μείνουμε πάλι.
Φλασμπακ κοντά στα δύο χρόνια από σήμερα.
Αίθουσα μεγάλου αθηναϊκού ξενοδοχείου για το δείπνο του ΣΕΠΕ (του συνδέσμου των ελληνικών εταιρειών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών). Μαζί με μια ομάδα εξαιρετικών κυρίων και κυριών καταλαμβάνουμε μια ροτόντα που είναι στρατηγικά τοποθετημένη κοντά στην έξοδο. Στο βήμα ανεβαίνει ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Εμάς των "τέχηδων" μας ήταν σχετικώς συμπαθής μιας και πριν την εκλογή του το 2009 είχε ανεβεί σε ένα άλλο βήμα, αυτό της Βουλής, κρατώντας (για την ακρίβεια, κραδαίνοντας) ένα Kindle το οποίο επιδείκνυε προς τον άλλοτε συμφοιτητή στο Χάρβαρντ και μετέπειτα πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά. Η ομιλία του τότε πρωθυπουργού ήταν μια από τα ίδια. Μέχρι που κάποια στιγμή κάνει ένα τσααακ και βγάζει τον λαγό από το καπέλο. Ηλεκτρονική απογραφή δημοσίων υπαλλήλων. Κάμποσοι χειροκρότησαν, κάμποσοι χαμογέλασαν, κάμποσοι κορόιδεψαν. Τι στο καλό, δεν μπορεί να έρχεσαι ανάμεσα στους υποτίθεται πιο "τέχηδες" της χώρας και να τους λες για καινοτομία και τα λοιπά και τα λοιπά και στο φινάλε να τους σερβίρεις μια εφαρμογή inventory πανάθεμά με.
Επιστροφή στο παρόν. Ο Αντ. Σαμαράς έταξε "ασύρματο wifi" σε όλη τη χώρα σε ένα χρόνο από σήμερα. Δηλαδή του Γκάι Φοκς ανήμερα του 2014 (5 Νοεμβρίου, σημάδεψε από τώρα την ημερομηνία). Αντιπαρέρχομαι το "ασύρματο wifi" αν και δεν κρύβω πως αδημονώ για την άφιξη των ενσύρματων wifi.
Το ότι η υπόσχεση δόθηκε ως απάντηση σε μια άσχετη ερώτηση -περί της ανεργίας των νέων- στη γνωστή τηλεοπτική συνέντευξη κάνει την πρωθυπουργική υπόσχεση τόσο σημαντική όσο τον online διευθυνσιογράφο/εφαρμογή διαχείρισης αποθήκης του προ-προ-προκατόχου του Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Δεν μπορεί να τάζεις wifi το 2013. Είναι ντροπή. Οχι, δεν είναι ντροπή. Είναι προσβολή. Υπάρχουν προγράμματα στο ΕΣΠΑ όπως εύστοχα παρατήρησαν ο Δημήτρης και ο Φανούρης και υλοποιήσεις που ήδη τρέχουν, οπότε προς τι η πρωθυπουργική υπόσχεση; Τόσο εκτός κλίματος όσο το να λες πως η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι σημαντικότερη από την αντιμετώπιση της ελονοσίας. Η τελευταία παρατήρηση δεν είναι δική μου, είναι του Bill Gates. Τι στο καλό, με 1,5 εκατ. ανέργους, χιλιάδες επιχειρήσεις κλειστές ή στα πρόθυρα του λουκέτου, χιλιάδες αστέγους και με νέες απειλές να επικρέμονται πάνω από τα κεφάλια των πολιτών για κατασχέσεις και δεν ξέρω τι άλλο, το να τάζεις ασύρματα δίκτυα ολούθε θα μπορούσε να είναι κακόγουστο αστείο. Οχι, όχι αστείο. Προσβολή...