Κόντρα Mark Zurckerberg και Elon Musk για την τεχνητή νοημοσύνη

Κόντρα Mark Zurckerberg και Elon Musk για την τεχνητή νοημοσύνη

Συντάκτης: Deasy @ 25.07.2017

Λεκτική κόντρα δείχνει να έχει ξεσπάσει μεταξύ των Mark Zurkerberg, ιδρυτή του Facebook και του Elon Musk, ιδιοκτήτη της Tesla με αντικείμενο την τεχνητή νοημοσύνη και τις επιπτώσεις της. Αφορμή οι δηλώσεις της προηγούμενης εβδομάδας του Elon Musk, σύμφωνα με τις οποίες υποστήριζε τη τεχνητή νοημοσύνη ως θεμελιώδη κίνδυνο για τον ανθρώπινο πολιτισμό και ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η προληπτική ρύθμιση του συγκεκριμένου πεδίου.

Σε χθεσινή επικοινωνία του Mark Zuckerberg με «φίλους» της σελίδας του στο Facebook, ο επικεφαλής του μεγάλου μπλε δικτύου κλήθηκε να σχολιάσει τις ανησυχίες του κ. Musk δηλώνοντας μεταξύ άλλων αισιόδοξος για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης και δεν ανησυχεί για τα εφιαλτικά σενάρια, προσθέτοντας ότι τέτοιες δηλώσεις όπως του Elon Musk είναι από αρνητικές έως και ανεύθυνες.

Αποτέλεσμα ήταν να αντιδράσει ο ισχυρός άνδρας της Tesla και μάλλον το έκανε με εξίσου δεικτικό τρόπο μέσα από το Twitter. «Η κατανόηση του θέματος (της τεχνητής νοημοσύνης) από τον Μαρκ είναι περιορισμένη» έγραψε στο Twitter απαντώντας σε μήνυμα άλλου χρήστη της πλατφόρμας. Κάτι μας λέει ότι η κόντρα δεν θα λήξει εδώ…