H Motorola φέρνει την τέχνη της φωτογραφίας στα χέρια μας

H Motorola φέρνει την τέχνη της φωτογραφίας στα χέρια μας

Συντάκτης: Advertorial @ 09.05.2024

Τα αστικά τοπία είναι συναρπαστικά φωτογραφικά θέματα. Οι πόλεις που ζούμε ή επισκεπτόμαστε είναι γεμάτες οπτικά ερεθίσματα, σκηνές, αρχιτεκτονική που ιντριγκάρουν το ανθρώπινο μάτι και αν αποτυπωθούν σε μία εικόνα μπορούν να δημιουργήσουν εντυπωσιακές συνθέσεις. Οι πόλεις προσφέρουν άφθονες προοπτικές, συνθέτουν ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο που αξίζει να αποτυπωθεί. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η φωτογραφία αστικού τοπίου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη φωτογράφησης, για τους επαγγελματίες, αλλά και τους ερασιτέχνες φωτογράφους. Με τη χρήση φωτογραφικών μηχανών, αλλά και των smartphones, τα οποία έχουν αναδειχθεί και ως εργαλεία έκφρασης απεριόριστης δημιουργικότητας, που μας επιτρέπουν να απαθανατίζουμε πολύτιμες στιγμές.

Οι πόλεις μας είναι και το θέμα του The Art in your hands project της Motorola, με αφορμή του λανσάρισμα της νέας σειράς smartphone Motorola Edge 50. 8 φωτογράφοι, 8 πρωτεύουσες, άπειρη δημιουργικότητα. Αυτός είναι ο στόχος του project και το όραμα της Motorola, που προσκάλεσε φωτογράφους από 8 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης να φανταστούν και να απαθανατίσουν την ομορφιά των πρωτευουσών τους, μέσα από το φωτογραφικό φακό των edge 50 Pro και edge 50 Ultra. Μια ωδή στο σύγχρονο αστικό τοπίο, αλλά και στην τέχνη της εικόνας που εξελίσσεται σε 8 διαφορετικές χώρες: Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία και Σερβία.

Ένα οπτικό ταξίδι στο όποιο ζωντανεύει το μοναδικό στυλ κάθε φωτογράφου. Εικόνες συναρπαστικές, εικόνες ζωντανές και αντιπροσωπευτικές της κουλτούρας διαφορετικών λαών, που αξίζει να εξερευνήσετε στην πλατφόρμα hellomotoart.com. Όχι μόνο για να περιηγηθείτε στη διαφορετικότητά τους, αλλά και για να συμμετέχετε στο διαγωνισμό που έρχεται να συμπληρώσει το The Art in your hands project. Ψηφίζοντας το αγαπημένο σας άλμπουμ φωτογραφιών έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε ένα ταξίδι για 2 άτομα για να εξερευνήσετε μια αγαπημένη ευρωπαϊκή πόλη και παράλληλα συσκευές edge 50 Pro και edge 50 Ultra ή τα νέα Moto buds της Motorola. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο website του project.

Εκεί θα βρείτε και τις εικόνες από το κέντρο της Αθήνας που έχει αποτυπώσει ο Γιώργος Βένιος, ο οποίος μέσα από τον φακό του moto edge pro μας δείχνει την δική του Αθήνα και τις γωνιές που αγαπά περισσότερο από την πόλη του. Ο Γιώργος με κάθε κλικ προσπαθεί να αποτυπώσει όλα όσα διαμορφώνουν την ιδιαιτερότητα των τόπων που επισκέπτεται και να μοιραστεί το πάθος του και τον ενθουσιασμό του για ανακάλυψη με τον υπόλοιπο κόσμο. Μοναδικές συνθέσεις από πολύβουα σημεία της πρωτεύουσας μας, παίζοντας με το φως και τις σκιές, αλλά και πορτρέτα των κατοίκων της. «Η περιπλάνηση μου στο Μοναστηράκι και το κέντρο της Αθήνας ήταν μία μαγική βόλτα που με έφερε ξανά κοντά στον πραγματικό παλμό της πόλης. Από την ασταμάτητη βοή της πλατείας στο Μοναστηράκι, γεμάτη ανθρώπους, πάγκους μικροπωλητών, χρώματα και μυρωδιά φαγητού, μέχρι την Ομόνοια την ώρα που τα χρώματα της δύσης τα κάνουν όλα μαγικά» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Γιώργος για τη συμμετοχή του στο The Art in your hands project.

 

Motorola Edge 50 Family με οθόνη πιστοποιημένη από την Pantone και προηγμένη ΑΙ κάμερα

To The Art in your hands project λανσάρεται -όχι τυχαία- ταυτόχρονα με τη νέα σειρά smartphones Motorola Edge 50, μιας κορυφαίας πρότασης της εταιρείας που συνδυάζει όλα εκείνα τα ουσιώδη χαρακτηριστικά στα οποία δίνουμε πραγματικά σημασία ως χρήστες.

Χάρη στον αρμονικό σχεδιασμό τους, τις ευχάριστες -στο μάτι και το άγγιγμα- γραμμές, τα ιδιαίτερα υλικά κατασκευής (ακόμα και πραγματικό ξύλο), τις σύγχρονες χρωματικές επιλογές, αλλά και την προστασία από το νερό (ΙΡ68 standard), τα edge 50 ultra, edge 50 pro και edge 50 fusion συνιστoύν μια συναρπαστική, αισθητικά, επιλογή για κάθε χρήστη.

Στην πίσω πλευρά των συσκευών συναντάμε το πολλαπλό σύστημα των καμερών, με τη βοήθεια του οποίου μπορούμε να απαθανατίζουμε όμορφες, καθημερινές στιγμές και εικόνες.

Ολόκληρη η νέα σειρά της Motorola υπόσχεται μια ολοκληρωμένη φωτογραφική εμπειρία: ενεργοποίηση της κάμερας με φυσικές κινήσεις, κορυφαίος εξοπλισμός, λογισμικό ενισχυμένο με τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και δυνατότητες χρωματικής επεξεργασίας, έτσι ώστε κάθε φορά, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, να πετυχαίνουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα, τα οποία προβάλλονται στη μοναδική οθόνη της σειράς που διαθέτει πιστοποίηση Pantone, για την απόδοση των χρωμάτων.

Μια ματιά στις δυνατότητες των συσκευών είναι χαρακτηριστική για την εμπειρία που υπόσχονται. Ενδεικτικά, το motorola edge 50 pro έρχεται με σύστημα καμερών υψηλής ανάλυσης έως 50ΜΡ, το edge 50 pro, με την κύρια κάμερα να διαθέτει το πολύ μεγάλο διάφραγμα, επιτρέποντας να περάσει στον αισθητήρα έως και 64% περισσότερο φως. Η telephoto κάμερα προσφέρει 3x zoom, φέρνοντας πιο κοντά το θέμα μας, αλλά και λειτουργία σταθεροποίησης εικόνας, ενώ επικουρικά έρχεται και η λειτουργία Super Zoom 30x. Από την άλλη πλευρά, η υπερευρυγώνια κάμερα (μια πολύ καλή λύση για φωτογραφίες αστικού τοπίου) προσφέρει ανάλυση 13ΜΡ, ενώ με τη λειτουργία Macro Vision προσφέρει τη δυνατότητα λήψης από πολύ κοντινή απόσταση, μόλις 3 εκατοστά από το θέμα μας. Το edge 50 pro περιλαμβάνει επίσης selfie κάμερα 50ΜΡ με αυτόματη εστίαση, προσφέροντας θαυμάσια λεπτομέρεια και χρώματα. Και βέβαια τις κάμερες συνοδεύουν πλήθος ΑΙ λειτουργιών, όπως το Photo Enhancement Engine, Adaptive Stabilization, Auto Focus Tracking και Style Sync.

Επιπρόσθετα, το motorola edge 50 pro προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία προβολής και θέασης περιεχομένου με την pOLED οθόνη, 6,7 ιντσών, με ρυθμό ανανέωσης έως 144Hz με ανάλυση Super HD και πιστοποίηση HDR10+. Η εντυπωσιακή εικόνα συνοδεύεται και από πλούσιο ήχο, καθώς το motorola edge 50 pro με τα δύο μεγάλα στερεοφωνικά ηχεία υποστηρίζει τεχνολογία Dolby Atmos για εξαιρετική πιστότητα ήχου, ενώ σε συνδυασμό με τα ακουστικά moto buds+ υποστηρίζεται και η τεχνολογία Dolby Head Tracking.

Το motorola edge 50 pro διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό που περιλαμβάνει επεξεργαστή Snapdragon 7 3ης γενιάς, έως και 12GB RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ η λειτουργία φόρτισης TurboPower στα 125W υπόσχεται ταχύτατη αναπλήρωση της μπαταρίας. Στα συν και η λειτουργία ασύρματης φόρτισης TurboPower στα 50W.

Εκτός της σειράς Edge 50, η Motorola λανσάρει και νέα ασύρματα ακουστικά: τα moto buds+ με τεχνολογία Sound by Bose και τα moto buds έρχονται να συμπληρώσουν το οικοσύστημα της Motorola, υποστηρίζοντας τις τεχνολογίες Hi-Res Audio και Dynamic Active Noise Cancellation, για υψηλής πιστότητας ήχο και ακύρωση θορύβου.