COSMOTE Insurance: online ασφάλεια σε λίγα λεπτά από κορυφαίες ασφαλιστικές

COSMOTE Insurance: online ασφάλεια σε λίγα λεπτά από κορυφαίες ασφαλιστικές

Συντάκτης: Advertorial @ 20.12.2021

Για πολλές δεκαετίες ο κλάδος της ασφάλισης παρέμενε, σε γενικές γραμμές, στάσιμος. Η επαφή με τον πελάτη περιοριζόταν στη στιγμή της ανανέωσης ή της ζημιάς, ο ρυθμός παρουσίασης νέων ασφαλιστικών προϊόντων ήταν αργός, ενώ εάν ήθελες να ψάξεις στην αγορά για το καλύτερο/οικονομικότερο διαθέσιμο συμβόλαιο, σύμφωνα με τις ανάγκες σου, είχες μπροστά σου μια επίπονη διαδικασία, με τηλέφωνα και διαπραγμάτευση ξεχωριστά με κάθε ασφαλιστική εταιρεία. Διαδικασία που δύσκολα τολμούσε κάποιος, οπότε η συνήθεια ή η σύσταση από κάποιον φίλο ήταν τελικά ο δρόμος που ακολουθούσε ο καταναλωτής.

Ευτυχώς η τεχνολογία ήρθε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά  του κλάδου, που για πολλά χρόνια κινούνταν μάλλον «στον αυτόματο». Η στροφή των καταναλωτών στις ψηφιακές υπηρεσίες ώθησε και τις ασφαλιστικές εταιρείες να εμφανιστούν πιο ανταγωνιστικά στο online περιβάλλον, ενώ οι πηγές πληροφόρησης στο Internet είναι πλέον πολύ περισσότερες και πιο ενημερωμένες από ποτέ.  Έτσι, σήμερα οι περισσότεροι (≥55%) αυτών που θέλουν να ασφαλίσουν το όχημα τους ψάχνουν στο διαδίκτυο.

Καθόλου τυχαία, η ηλεκτρονική ασφάλιση κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Χαμηλότερο κόστος, ευκολία και ειδικές προσφορές αποτελούν τους κυριότερους λόγους για τους οποίους το κοινό στρέφεται όλο και πιο μαζικά στην ηλεκτρονική αγορά ασφαλιστικών προϊόντων, σύμφωνα και με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία “The Research Hive”, για λογαριασμό της COSMOTE.


COSMOTE Insurance: όλα τα προγράμματα από 16 μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες   

Τρία χρόνια τώρα, το COSMOTE Insurance απαντάει σε αυτήν τη σύγχρονη ανάγκη των καταναλωτών, παρέχοντας σε όλους τη δυνατότητα να βρουν το πρόγραμμα ασφάλισης που τους ταιριάζει, συγκρίνοντας και επιλέγοντας ανάμεσα σε πολλά διαθέσιμα ασφαλιστικά προγράμματα οχήματος, κατοικίας, πρωτοβάθμιας υγείας, ακόμα και σκάφους. Άλλωστε, στην ασφαλιστική πλατφόρμα της COSMOTE μπορείς να συγκρίνεις τα προγράμματα 16 κορυφαίων ασφαλιστικών brands όπως Interamerican, Anytime, ERGO, Ιnterlife, Εθνική Ασφαλιστική, Ατλαντική Ένωση, Αllianz, Hellas Direct, Eurolife FFH, Groupama, Ιντερσαλόνικα, Apeiron, ΕΛΠΑ και Mondial. Κατά συνέπεια σε ένα ενιαίο περιβάλλον οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους τις κορυφαίες ασφαλιστικές προτάσεις της ελληνικής αγοράς.

Οι χρήστες του COSMOTE Insurance μπορούν με μερικά μόνο κλικ να επιλέξουν τις παροχές που επιθυμούν, προσθέτοντας ή αφαιρώντας καλύψεις και τροποποιώντας τη διάρκεια ασφάλισης. Να ρυθμίσουν δηλαδή εύκολα, γρήγορα και με διαφάνεια όλες τις παραμέτρους του ασφαλιστηρίου τους, όποια στιγμή θέλουν, λαμβάνοντάς το άμεσα στο email τους, με εγγύηση χαμηλότερης τιμής.

Υπάρχουν φωνές που λένε ότι η online ασφάλιση είναι απρόσωπη, δεν ξέρεις τι αγοράζεις (αφού η ασφάλιση είναι πολύπλοκο πράγμα και θέλει εξηγήσεις) και όταν τρακάρεις έχεις να κάνεις μόνο με ένα call center. Σωστά; Λάθος! Πρώτα απ’ όλα, η ιστοσελίδα cosmoteinsurance.gr περιέχει όλες τις σχετικές πληροφορίες, τακτοποιημένες με τρόπο φιλικό προς τον χρήστη. Στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί διευκρινίσεις, έχει στη διάθεσή του μια μεγάλη ομάδα πιστοποιημένων συμβούλων ασφαλίσεων, διαθέσιμων όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας, για να λύσουν κάθε απορία και να βοηθήσουν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την αγορά του ασφαλιστηρίου. Ειδικά στη δύσκολη στιγμή της ζημιάς, ο πελάτης υποστηρίζεται από εξειδικευμένη συνεργαζόμενη εταιρεία: την Mondial Assistance, κορυφαία εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο, μέλος του Ομίλου Allianz.

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά έχουν αναδείξει το COSMOTE Insurance ως ένα από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για αναζήτηση και αγορά ασφάλισης. Ειδικότερα, στα μόλις τρία χρόνια λειτουργίας περισσότεροι από 2,1 εκατ. μοναδικοί χρήστες έχουν επισκεφτεί το cosmoteinsurance.gr, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η ικανοποίηση των πελατών, καθώς 9 στους 10 ασφαλισμένους μέσω της πλατφόρμας παραμένουν πιστοί στο COSMOTE Insurance. Ικανοποιημένοι σε ποσοστό 90% εμφανίζονται οι καταναλωτές και από την εξυπηρέτηση του COSMOTE Insurance, ενώ το 40% των καταναλωτών είναι πρόθυμοι να συστήσουν την πλατφόρμα και σε άλλους.


Η ασφαλιστική αγορά στο κινητό του χρήστη

Στην πλατφόρμα της COSMOTE έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στον mobile first σχεδιασμό της, φέρνοντας όλη την ασφαλιστική αγορά στο κινητό του χρήστη, με ένα εύχρηστο και λειτουργικό τρόπο. Μια κίνηση που όπως δείχνουν τα στοιχεία της πλατφόρμας έχει αποδώσει, προσελκύοντας ιδιαίτερα τους νεότερους καταναλωτές. Ειδικότερα, σχεδόν 3 στους 4 χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο (74%) για να συγκρίνουν τιμές, ενώ σχεδόν το 60% των αγορών ολοκληρώνονται απευθείας από το κινητό.

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι στο COSMOTE Insurance οι καταναλωτές δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην online ασφάλιση αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας, με περίπου 3 στους 4 χρήστες του να επιλέγουν το βασικό πακέτο ασφάλισης οχήματος (73%). Μια κατηγορία στην οποία η ετήσια διάρκεια ασφάλισης αποτελεί τη δημοφιλέστερη επιλογή (με ποσοστό 42%), λόγω των καλύτερων τιμών που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Τρία χρόνια τώρα το COSMOTE Insurance εξελίσσεται συνεχώς προσφέροντας μια εύκολη, γρήγορη και ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία ασφάλισης. Μία εμπειρία που αγκαλιάζουν όλο και περισσότεροι καταναλωτές.