Μια οικογένεια συσκευών μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά σου

Μια οικογένεια συσκευών μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά σου

Συντάκτης: Deasy @ 20.12.2019

Θα ξεκινήσουμε με μια ερώτηση: μπορείς να μας πεις πόσες IoT συσκευές έχεις στην κατοχή σου; Για να σε γλυτώσουμε από τον κόπο γιατί σε βλέπουμε να έχεις σηκώσει ήδη τα δάχτυλα της παλάμης σου και να μετράς, μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι στο ξεκίνημα του 2020 (δεν απέχουμε πολύ, μόλις 10 μέρες) ο μέσος χρήστης θα έχει στην κατοχή του σχεδόν 4 συσκευές. Μόλις σε 5 χρόνια από σήμερα, το 2025 ο αριθμός αυτός θα έχει υπερδιπλασιαστεί, ξεπερνώντας τις 9 συσκευές ανά χρήστη. Αριθμός εντυπωσιακός, δεν συμφωνείς; Ιδιαίτερα αν λάβεις υπόψη σου από που ξεκινήσαμε. Στις αρχές της δεκαετίας αντιστοιχούσαν μόλις 1,8 συσκευές στο χρήστη. Ένα κινητό και ένας υπολογιστής στην καλύτερη περίπτωση.

Ο κόσμος μας γίνεται συνεχώς όλο και πιο δικτυωμένος. Όλο και περισσότερες συσκευές που έχουμε στην κατοχή μας συνδέονται με το Internet και μεταξύ τους, με στόχο να βελτιώσουν τη ζωή μας. Πιο παραγωγική σε λιγότερο χρόνο, πιο εύκολη και άνετη. Αρκεί όμως μόνο ο αριθμός των διασυνδεδεμένων συσκευών για να γίνει ο κόσμος μας λιγότερο πολύπλοκος. Μήπως η έγνοια να διαχειριζόμαστε όλες αυτές τις συσκευές περιπλέκει τα πράγματα;

Έχεις δίκιο, ο αριθμός δεν αρκεί. Χρειαζόμαστε ένα τέτοιο οικοσύστημα συσκευών, που οι συσκευές μεταξύ τους δεν θα συνεργάζονται απλά μεταξύ τους αλλά θα υποκαθιστούν η μία την άλλη. Που θα επικοινωνούν μεταξύ τους όχι με διακοπές αλλά απρόσκοπτα και αδιάλειπτα μόλις η μία βλέπει την άλλη. Χωρίς εντολές, αυτόματα. Ειδικά σε στιγμές, όπως αυτές οι γιορτές που το πρώτιστο μέλημά σου είναι να περάσεις πλούσιο και ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους σου.

Καλώς ήρθες στον κόσμο των Galaxy συσκευών, στο οικοσύστημα που χτίζει η Samsung για να απλοποιήσει ένα πολύπλοκο κόσμο. Μία ολοκληρωμένη πρόταση που περιλαμβάνει τέσσερις βασικές συσκευές: το Samsung Galaxy Note10 και περιμετρικά του τα ασύρματα ακουστικά Galaxy Buds, το ρολόι Watch Active2 και το tablet Galaxy Tab S6, που υπόσχονται μια αδιάλειπτη εμπειρία επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Χωρίς παύσεις, χωρίς καλώδια.

Ένα οικοσύστημα που σου επιτρέπει να συγχρονίσεις τις κλήσεις και τα μηνύματα στις συσκευές του απρόσκοπτα και χάρη στην τεχνολογία Entertainment Continuity να απολαμβάνεις όλο το ψυχαγωγικό περιεχόμενο από τη μία συσκευή στην άλλη από εκεί που το άφησες.

Έτσι την επόμενη φορά που θα είσαι στον καναπέ του σπιτιού σου και θα δεχθείς μια κλήση δεν χρειάζεται να έχεις δίπλα σου το Galaxy Note10 για να απαντήσεις. Μπορείς να το κάνεις από όποια συσκευή έχεις δίπλα σου είτε είναι τα Galaxy Buds, είτε το Tab S6, είτε και το Galaxy Watch Active2.

Αλλά και όταν θα βγεις για την πρωινή γυμναστική (προσπαθώντας να κάψεις το φαγητό των γιορτών) δεν χρειάζεται και πάλι να ψάξεις για το smartphone. Αρκεί το Galaxy Watch Active2 και τα Galaxy Buds για να απαντήσεις σε πιθανές κλήσεις που θα δεχθείς (στην έκδοση LTE), να ακούσεις τη μουσική συλλογή σου στο Spotify (offline ή και online στην έκδοση LTE), αλλά και να ενημερώνεσαι από τη λειτουργία «Προπονητής Τρεξίματος», που δίνει χρήσιμες συμβουλές σε πραγματικό χρόνο.

Όμως, ακόμα και όταν τελειώσει η γυμναστική σου, δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να τελειώσει και το τραγούδι που ακούς εκείνη τη στιγμή. Μεταφέρεις την ακρόαση από τα ακουστικά στο Galaxy Note 10 ή ακόμα και στην Samsung TV στο σαλόνι, με ένα μικρό άγγιγμα στο Note10, χάρη στη λειτουργία Entertainment Continuity. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τις ταινίες και τα βίντεο που παρακολουθείς στην οθόνη του smartphone σου και να τα μοιραστείς με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης. Μην το σκέφτεσαι, τέτοιες μέρες όλοι θα απολαύσουν για ακόμα μία φορά το Love Actually ή κάτι πιο κλασσικό όπως το It's a Wonderful Life.

Αντίστοιχα, οι γιορτινές φωτογραφίες μπορούν να τους χωρέσουν όλους, ακόμα και εσένα, αφού μπορείς να χρησιμοποιήσεις την οθόνη του Watch Active2 για προεπισκόπηση της κάμερας και να τραβήξεις την φωτογραφία από το ρολόι, μπαίνοντας και εσύ στο κάδρο.

Αν τώρα φθάσει η στιγμή που θες να φορτίσεις μία από τις συσκευές σου δεν χρειάζεται να ψάχνεις το φορτιστή. Την ακουμπάς στην πλάτη του Galaxy Note10 και παίρνεις την ενέργεια που χρειάζεσαι με το Wireless Powershare.

Ανεξάρτητα από τη συσκευή που έχεις μαζί σου και ανεξάρτητα από το αν θέλεις να επικοινωνήσεις ή να ψυχαγωγηθείς το οικοσύστημα Galaxy της Samsung λειτουργεί άψογα μαζί για να σε βοηθήσει να αξιοποιήσεις στο έπακρο κάθε στιγμή. Στο επίκεντρό του θα λέγαμε δεν είναι η τεχνολογία ή μία συγκεκριμένη συσκευή αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος.

 

Sponsored by Samsung