Bob Iger: αν ο Steve Jobs ήταν ζωντανός Disney και Apple μπορεί να είχαν ενοποιηθεί

Bob Iger: αν ο Steve Jobs ήταν ζωντανός Disney και Apple μπορεί να είχαν ενοποιηθεί

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 19.09.2019

Στη στενή σχέση που είχε με τον ιδρυτή της Apple αναφέρθηκε σε μια εκ βαθέως εξομολόγησή του στο Vanity Fair ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, λίγες ημέρες μετά την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση που διατηρούσε στο διοικητικό συμβούλιο και του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού. Μία απόφαση που ήταν επιβεβλημένη καθώς οι δύο εταιρείες, Apple και Disney, μπαίνουν πλέον σε ένα δρόμο ευθείας αναμέτρησης μεταξύ τους στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Εξέλιξη που πιθανώς να ήταν εντελώς διαφορετική αν ζούσε ακόμα ο Steve Jobs, αφού ο Bob Iger θεωρεί ότι σε μια τέτοια περίπτωση ίσως οι δύο εταιρείες να είχαν συγχωνευτεί. Ή τουλάχιστον θα είχαν συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο.

«Μετά από κάθε επιτυχία της εταιρείας (εννοώντας την Disney) ύστερα από το θάνατο του Steve, υπάρχει πάντα μια στιγμή που διακόπτει τον ενθουσιασμό μου στην οποία εύχομαι ο Steve να μπορούσε να ήταν εδώ. Είναι αδύνατο να μην κάνω μια κουβέντα μαζί του στο κεφάλι μου, την οποία θα ήθελα να κάνω στην πραγματική ζωή. Περισσότερο από αυτό, πιστεύω ότι αν ο Steve ήταν ακόμα ζωντανός, θα είχαμε ενοποιήσει τις εταιρείες μας ή τουλάχιστον θα είχαμε συζητήσει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο αυτό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Bob Iger.

Οι δύο άνδρες ήρθαν πολύ κοντά το 2006, όταν η Disney προχώρησε στην εξαγορά της Pixar, της εταιρείας που είχε απογειώσει ο Steve Jobs, ιδιαίτερα μετά το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 90 και έπειτα. Μάλιστα, λίγη ώρα πριν την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, όπως αφηγείται ο Bob Iger, o Steve Jobs του εξομολογήθηκε ότι είχε επιστρέψει ο καρκίνος, δίνοντάς του την ευκαιρία να κάνει πίσω. H συμφωνία εξαγοράς της Pixar έδωσε στον Steve Jobs μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Disney την οποία κατείχε μέχρι και το θάνατό του τον Οκτώβριο του 2011. Την ίδια χρονιά, ήταν ο Bob Iger στον οποίο η Apple του έδωσε επίσης θέση στο δικό της διοικητικό συμβούλιο.