Επιτυχημένη η πρώτη εμπορική αποστολή για το Falcon Heavy της Space X

Επιτυχημένη η πρώτη εμπορική αποστολή για το Falcon Heavy της Space X

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 12.04.2019

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη εμπορική αποστολή του Falcon Heavy της Space X, του διαστημικού πυραύλου που θεωρείται και είναι ο ισχυρότερος διαστημικός πύραυλος στον κόσμο. Για να αποκτήσετε μια εικόνα αυτής της ισχύος, το Falcon Heavy μπορεί να μεταφέρει 64 τόνους φορτίου στο διάστημα και το προωθητικό του σύστημα είναι ικανό να παράγει 2,3 εκατομμύρια κιλά ώσης.

Στόχος της αποστολής να μεταφερθεί στο διάστημα και να τεθεί σε τροχιά ο τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος Arabsat 6A. Το Falcon Heavy τα κατάφερε όμως το πιο δύσκολο κομμάτι της αποστολής δεν ήταν αυτό αλλά να επιστρέψουν με επιτυχία τα τρία boosters στη γη για να επαναχρησιμοποιηθούν σε επόμενες αποστολές.

Αντίθετα λοιπόν με ότι συνέβη στην πρώτη δοκιμαστική πτήση του Φεβρουαρίου του 2018, αυτή τη φορά τα τρία boosters τα κατάφεραν, με τα δύο ακριανά να προσγειώνονται ταυτόχρονα στις πλατφόρμες στη Φλόρινα και το κεντρικό να προσνηώνεται σε φορτηγίδα της εταιρείας. Όλα ολοκληρώθηκαν μόλις 10 λεπτά μετά την εκτόξευση του Falcon Heavy.

Η αποστολή μεταδόθηκε μέσω live streaming, παρέχοντας μας εντυπωσιακές εικόνες.