Δίκτυο ασύρματης φόρτισης των ηλεκτρικών ταξί εγκαθιστά το Όσλο

Δίκτυο ασύρματης φόρτισης των ηλεκτρικών ταξί εγκαθιστά το Όσλο

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 21.03.2019

Μια ακόμη πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της εκπλήρωσης των φιλόδοξων κλιματικών στόχων του πήρε το Όσλο, το οποίο ανακοίνωσε ότι προχωράει στην εγκατάστασης υποδομής, μέσω της οποίας θα παρέχει την ευχέρεια της ασύρματης φόρτισης στα ηλεκτρικά ταξί της πόλης.

Το νέο project θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με δύο εταιρείες (την Fortum και την Momentum Dynamics) και στοχεύει στην εγκατάσταση δικτύου ασύρματης φόρτισης μέσω της επαγωγικής τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, πλάκες φόρτισης θα εγκατασταθούν στο έδαφος και συγκεκριμένα στα σημεία στάθμευσης/πιάτσες, επιτρέποντας σε ταξί με τον απαραίτητο δέκτη και ισχύος έως 75kW (ισοδύναμα με ιπποδύναμη 103 αλόγων) να φορτιστούν.

Το έργο αυτό θα αποτελέσει την πρώτη υποδομή ασύρματης ταχείας φόρτισης για ηλεκτρικά ταξί στον κόσμο και εκτιμάται ότι θα συντελέσει στην περαιτέρω αύξηση της υιοθέτησής τους από τους επαγγελματίες οδηγούς.

Υπενθυμίζεται ότι η πόλη του Όσλο έχει εξαγγείλει ότι το σύνολο των ταξί που θα κυκλοφορούν στους δρόμους της μέχρι το 2023 θα παράγουν μηδενικούς ρύπους. Ήδη η πόλη διαθέτει το μεγαλύτερο κατ' αναλογία στόλο ηλεκτρικών ταξί στον κόσμο.