Ρομπότ στην υπηρεσία των επισκεπτών του Τόκιο 2020

Ρομπότ στην υπηρεσία των επισκεπτών του Τόκιο 2020

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 18.03.2019

Δύο ρομπότ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2020 στο Τόκιο, παρουσίασε η οργανωτική επιτροπή τους.

Τα δύο ρομπότ, ένα από την Toyota και ένα από την Panasonic, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ευρέως κατά τη διάρκεια των Αγώνων θα παρέχουν οδηγίες στους επισκέπτες, θα τους κατευθύνουν στα καθίσματά τους, θα μεταφέρουν τρόφιμα και άλλα αγαθά ή άλλα βαριά αντικείμενα.

Το ρομπότ ανθρώπινης υποστήριξης της Toyota θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση των αναγκών σε άτομα με αναπηρικά αμαξίδια, σε όλους τους χώρους που θα είναι προσβάσιμοι στα άτομα αυτά. Για τις ανάγκες αυτές θα τοποθετηθούν δεκαέξι τέτοια ρομπότ σε συγκεκριμένα σημεία τόσο μέσα στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Μάλιστα, η Toyota στοχεύει να προωθήσει το συγκεκριμένο ρομπότ και στο καταναλωτικό κοινό, σε μεταγενέστερο όμως χρόνο.

Από την άλλη πλευρά, η Panasonic έχει δημιουργήσει ένα εξωσκελετικό ρομπότ που θα εφαρμόζεται στο σώμα των χρηστών έτσι ώστε να σηκώνουν και να μεταφέρουν βαριά αντικείμενα χωρίς σωματική επιβάρυνση. Όπως σημείωσαν οι άνθρωποι της οργανωτικής επιτροπής θα χρησιμοποιηθεί από το προσωπικό των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων τόσο στους χώρους των αθλημάτων όσο και στο Ολυμπιακό χωριό.