Αλλαγή σκυτάλης στην Alibaba

Αλλαγή σκυτάλης στην Alibaba

Συντάκτης: Deasy @ 10.09.2018

Με μια προσωπική ανακοίνωση ο ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma, και νυν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, έκανε γνωστό ότι σε ένα χρόνο από σήμερα, που συμπίπτει με τα 20 χρόνια ιστορία του κινέζικου κολοσσού, θα παραδώσει τη θέση του στον νυν διευθύνοντα σύμβουλο, Daniel Zhang. O ίδιος θα διατηρήσει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο, ωστόσο όχι για πολύ, αλλά μέχρι την ετήσια συνάντηση μετόχων το 2020.

O Jack Ma είναι το πρόσωπο με το οποίο ταυτίστηκε η δημιουργία της Alibaba στα τέλη των 90s αλλά και η ανάπτυξή της στο τεράστιο μέγεθος που είναι σήμερα: η 7η μεγαλύτερη (εισηγμένη στο χρηματιστήριο) εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο, με δραστηριότητες σε 200 χώρες και ετήσιο τζίρο 40 δισ. δολάρια (Μάρτιος 2018).

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση το μέλλον της Alibaba επιβάλλει την αλλαγή ηγεσίας, εξυμνώντας ταυτόχρονα το έργο του διαδόχου στα χρόνια που εργάζεται αυτός και η ομάδα του στην εταιρεία. Σε ότι αφορά το δικό του μέλλον, στόχος του Jack Ma είναι να επιστρέψει στην εκπαίδευση (ήταν δάσκαλος αγγλικών πριν τη δημιουργία της Alibaba), την οποία εξακολουθεί να λατρεύει. «Ο κόσμος είναι μεγάλος, εξακολουθώ να είμαι νέος ακόμα και ανυπομονώ να κάνω καινούρια πράγματα» καταλήγει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ένα κομμάτι του εαυτού του θα ανήκει για πάντα στην Alibaba.