Το Jobbatical μπορεί να σε βοηθήσει να εργαστείς εκεί που σου αρέσει

Το Jobbatical μπορεί να σε βοηθήσει να εργαστείς εκεί που σου αρέσει

Μία διαφορετική πλατφόρμα δικτύωσης με έδρα την Εσθονία που φέρνει κοντά επαγγελματίες και επιχειρήσεις από ολόκληρο τον κόσμο.

Συντάκτης: Δημήτρης Μαλλάς @ 26.03.2018

Δούλεψε όπου αισθάνεσαι ευτυχισμένος. Αυτό είναι το σλόγκαν που θα δει πρώτα ο επισκέπτης της πρώτης σελίδας του Jobbatical, μίας αρκετά διαφορετικής πλατφόρμας δικτύωσης επαγγελματιών με επιχειρήσεις. Διαφορετικότητα που έγκειται κατά κύριο λόγο ότι η πλατφόρμα προσφέρει τη δυνατότητα σε εταιρείες να βρουν το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό σε διάφορες χώρες, προσφέροντας, όμως, και υπηρεσίες που σχετίζονται με τη μετεγκατάσταση των ανθρώπων αλλά και της εξεύρεσης ταλέντου.

Όπως εξηγεί στο deasy, η Dea Martinjonis, διευθύντρια διαχείρισης περιεχομένου στο Jobbatical, η ιδέα για τη δημιουργία της πλατφόρμας προέκυψε στη δημιουργό του Jobbatical, Karoli Hindriks το 2012 αλλά η έναρξη λειτουργίας έγινε το 2014. Στο Jobbatical, οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες «ανεβάζουν» τα βιογραφικά τους και δηλώνουν σε ποιες χώρες είναι διατεθειμένοι να εργαστούν. Στη συνέχεια, η πλατφόρμα αναλαμβάνει να κάνει το match up με πιθανούς εργοδότες και το κυριότερο είναι ότι το Jobbatical αναλαμβάνει να βοηθήσει τους νέους εργαζόμενους στην περίπτωση μετεγκατάστασης ή τους εργοδότες να καταλάβουν ποιοι είναι οι κανόνες για την εργασία σε κάποια χώρα όπου τώρα ξεκινούν να δραστηριοποιούνται. Φυσικά, η πλατφόρμα απευθύνεται και σε ελεύθερους επαγγελματίες όπως και σε εκείνους που θέλουν να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα με την κα Martinjonis, ο αριθμός των βιογραφικών έχει ξεπεράσει τις 150 χιλιάδες, ενώ περισσότερες από 1000 εταιρείες χρησιμοποιούν το Jobbatical. Σημειωτέον πως οι εταιρείες είναι εκείνες που πληρώνουν κάποιου είδους προμήθεια προς το Jobbatical σε περίπτωση που βρουν τον κατάλληλο συνεργάτη μέσω της πλατφόρμας. Η συντριπτική πλειοψηφία των βιογραφικών είναι developers, designers και μηχανικοί αλλά η πρόθεση είναι η επέκταση σε όλες τις κατηγορίες επαγγελμάτων.

Αυτή τη στιγμή, το Jobbatical μπορεί να βοηθήσει σε θέματα που άπτονται της βίζας και της διαδικασίας μετανάστευσης σε 43 χώρες.

Η συνάντηση με την κα Martinjonis έγινε πρόσφατα στην Ελλάδα, πολύ απλά γιατί είναι μία από τις χώρες για τις οποίες ενδιαφέρεται η Jobbatical. «Υπάρχει πολύ ταλέντο στη χώρα σας» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του στελέχους της εσθονικής εταιρείας.

Αυτή τη στιγμή, τα βιογραφικά όπου αναφέρεται η Ελλάδα ως τόπος κατοικίας δεν ξεπερνούν τα 400, ενώ περίπου 1000 είναι οι χρήστες που έχουν εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Αξιοπρόσεκτο είναι πάντως το γεγονός ότι περίπου το 1,5% των επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες στην πλατφόρμα είναι ελληνικές, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει αρκετό ελληνικό ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, η οποία πιθανότατα θα μας απασχολήσει αρκετά τα επόμενα χρόνια.