Σφυρίζεις και φωτογραφίζεις

Σφυρίζεις και φωτογραφίζεις

Με την εφαρμογή Whistle Camera

Συντάκτης: Deasy @ 20.05.2014

Μια τουλάχιστον ευρηματική εφαρμογή για Android smartphones έχει ανέβει εδώ και περίπου ένα μήνα στο Play Store. Το Whistle Camera κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται το όνομά του: σφυρίζεις και φωτογραφίζεις, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις και τα δύο χέρια σου. Και όπως διαπιστώσαμε και εμείς κατεβάζοντάς τη από το κατάστημα εφαρμογών δουλεύει μια χαρά. Ότι ρυθμό και να διαλέξεις στο σφύριγμά σου.

Με την ενεργοποίηση της εφαρμογής, ενεργοποιείται η κάμερα της συσκευής σε ένα λίγο διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που χρησιμοποιεί η συσκευή. Μόλις λοιπόν σφυρίξεις, η κάμερα εστιάζει αυτόματα και φωτογραφίζει το θέμα σου. Εδώ ίσως είναι και το μοναδικό μειονέκτημα της εφαρμογής, αφού δεν μπορείς εσύ να ρυθμίσεις που να εστιάσει. Αλλά πόσοι από εμάς αλήθεια το κάνουν πριν φωτογραφίσουν με το κινητό τους.

Η εφαρμογή λειτουργεί και με τις δύο κάμερες της συσκευής, ενώ μια επιπλέον χρήσιμη δυνατότητα είναι η προσθήκη χρονοδιακόπτη. Πατάς τα δευτερόλεπτα που θες, σφυρίζεις και στην οθόνη εμφανίζεται η αντίστροφη μέτρηση, με το αντίστοιχο ηχητικό εφέ, πριν από τη λήψη.

Που μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις; Όταν οδηγείς και δεν μπορείς να πάρεις τα χέρια σου από το τιμόνι και σε πολλές ακόμα περιπτώσεις που δεν έχεις ελεύθερα και τα δύο χέρια σου. Ή ακόμα όταν φοράς γάντια, οπότε η οθόνη αφής δεν μπορεί να «υπακούσει» στην επαφή με τα δάχτυλα σου.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν ενώ μπορείς να αποκτήσεις την αναβάθμισή της Whistle Camera PRO, μέσα από το περιβάλλον της βασικής έκδοσης, έναντι 1 ευρώ.