Όλοι θέλουν Google και Apple

Όλοι θέλουν Google και Apple

Σε εταιρείες τεχνολογίας επιθυμούν να εργαστούν τα εκκολαπτόμενα στελέχη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Συντάκτης: Δημήτρης Μαλλάς @ 15.11.2011

Google, Apple, Facebook αλλά και Amazon, Microsoft και Sony είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα των επιχειρήσεων όπου θα ήθελαν να εργαστούν οι Αμερικανοί νέοι. Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα μίας τελευταίας έρευνας από την εταιρεία Universum, η οποία έκανε συνεντεύξεις με περισσότερους από 6700 φοιτητές.

Το 20% εξ αυτών απάντησε πως θέλει να εργαστεί στη Google, το 13% στην Apple και το 9% στο Facebook. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, στην 5η θέση η ...Walt Disney, στην 6η η Amazon, στην 7η το FBI (!), στην 8η η Microsoft, στην 9η η Sony και στη 10η η CIA!!! (από το 7 και το 10 μπορείς να καταλάβεις τι δουλειά έχει κάνει ο αμερικάνικος κινηματογράφος :) ).

Ουσιαστικά, η έρευνα δείχνει ότι ο κλάδος της τεχνολογίας είναι αυτός που προσελκύουν τους νέους, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και και το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν να εργάζονται εκεί που δημιουργούνται τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους. Τουλάχιστον, αυτό αναφέρουν οι άνθρωποι της Universum, αν και αυτή η άποψη δεν δικαιολογεί και τόσο τα υψηλά σκορ του FBI και της CIA. Βέβαια, τόσο η Google όσο και η Apple και το Facebook έχουν λάβει υψηλή δημοσιότητα για τις ανέσεις που έχουν οι εργαζόμενοι εκεί, ενώ εξαιρετικός εργοδότης θεωρείται και η Microsoft, η οποία έχει καταλάβει σχετικά υψηλή θέση.