Είναι επίσημο, τα escooters της Lime επέστρεψαν στην Ελλάδα

Είναι επίσημο, τα escooters της Lime επέστρεψαν στην Ελλάδα

Αρχή από τη Θεσσαλονίκη και μέσα στο καλοκαίρι στην Αθήνα.

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 29.05.2024

Σχεδόν δύο μήνες μετά την γνωστοποίηση των προθέσεων, η Lime ανακοίνωσε και επίσημα την επιστροφή της λειτουργίας της στην Ελλάδα. Από σήμερα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά πατίνια της εταιρείας, ενώ μέσα στο καλοκαίρι (πιθανότατα Ιούνιο) θα γίνει το λανσάρισμα της υπηρεσίας και στην Αθήνα, ξεκινώντας από το παραλιακό μέτωπο.

"Η Lime έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε. Πριν από την πανδημία, είχαμε παρατηρήσει πολύ μεγάλη ζήτηση στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με πάρα πολλούς αναβάτες που αξιοποιούσαν καθημερινά τις δυνατότητες που προσφέρει η μικρο-κινητικότητα. Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουμε με αναβαθμισμένα ηλεκτρικά πατίνια και τη δέσμευση να επενδύσουμε μακροπρόθεσμα στην Ελλάδα, προσφέροντας νέους οικονομικούς, ασφαλείς και βιώσιμους τρόπους μετακίνησης. Η πρόθεσή μας είναι να ενισχύσουμε τις σύντομες μετακινήσεις, μικρότερες των 10 χλμ., με βολικές, μηδενικών εκπομπών, επιλογές μεταφοράς μέσω της εφαρμογής της Lime, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ενός πιο πράσινου συστήματος μεταφορών, προσβάσιμο σε όλους", εξηγεί ο Wayne Ting, CEO της Lime.

Όπως σημειώνει η επίσημη ανακοίνωση, η επιστροφή των υπηρεσιών της Lime στην Ελλάδα ήταν μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της εταιρείας, μετά από δύο συναπτά έτη στα οποία η εταιρεία κατέγραψε ισχυρές επιδόσεις στα οικονομικά της αποτελέσματα. Η επιστροφή στην Ελλάδα αποτελεί μέρος του σχεδίου επέκτασης των υπηρεσιών της Lime παγκοσμίως, με την εταιρεία να έχει στο πλάνο της να προσφέρει χιλιάδες ηλεκτρικά πατίνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, η εταιρεία θα δημιουργήσει άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στην περιοχή, επενδύοντας περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ μακροπρόθεσμα για να υποστηρίξει την έναρξη των υπηρεσιών.

Πριν τον περιορισμό των λειτουργιών της Lime λόγω της πανδημίας του Covid, η υπηρεσία σύντομων διαδρομών με τα ηλεκτρικά πατίνια της είχε σημειώσει σημαντική εμπορική επιτυχία. Ενδεικτικά, τον Ιούνιο του 2020 η Lime είχε σημειώσει 1 εκατομμύριο διαδρομές στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Αθήνα είχε συγκεντρώσει περίπου 20.000 ενεργούς χρήστες τον μήνα.

Η επιστροφή της Lime στην Ελλάδα έρχεται με την φιλοδοξία τόσο να προσφέρει πράσινες και αξιόπιστες λύσεις μεταφοράς, όσο και να γίνει μέρος του τοπικού τρόπου ζωής και των κοινοτήτων.

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε το πατίνι της Lime;

Για όσους δεν έχουν οδηγήσει ποτέ ηλεκτρικό πατίνι της Lime στο παρελθόν, παρακάτω είναι τα βασικά βήματα για να ξεκινήσετε μια διαδρομή με Lime:

1. Εντοπίστε ένα πατίνι της Lime στον χάρτη μέσω της εφαρμογής ή στον δρόμο.

2. Αν εντοπίσατε το πατίνι στον χάρτη, πατήστε "Κράτηση", για να το κρατήσετε μέχρι να φτάσετε στο σημείο όπου βρίσκεται.

3. Όταν φτάσετε κοντά στο επιλεγμένο πατίνι:

    Αν είναι διαθέσιμη η εκκίνηση με ένα άγγιγμα, θα δείτε την επιλογή "Έναρξη διαδρομής" στην οθόνη.

    Αν δεν βλέπετε την επιλογή "Έναρξη διαδρομής", μπορείτε να πατήσετε το κουμπί "Σάρωση για να ξεκινήσετε" και να σαρώσετε τον κωδικό QR στο πατίνι για να ξεκινήσετε τη διαδρομή σας.

4. Απολαύστε τη διαδρομή σας.

5. Όταν η διαδρομή σας πλησιάζει προς το τέλος της, πρέπει να παρκάρετε το πατίνι της Lime προσεκτικά, σεβόμενοι τους πεζούς και τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Χάρη στη συνεργασία που έχει η Lime με την Uber, τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime θα είναι διαθέσιμα για κράτηση και μέσω της εφαρμογής της Uber, προσφέροντας στους χρήστες της πλατφόρμας στη Θεσσαλονίκη μια ακόμα ευκαιρία να μετακινούνται εύκολα, άνετα και βιώσιμα. Οι χρήστες της πλατφόρμας της Uber μπορούν να δουν τα διαθέσιμα ηλεκτρικά πατίνια της Lime απευθείας μέσα από την εφαρμογή, καθιστώντας πιο εύκολη από ποτέ την επιλογή ενός μέσου μικροκινητικότητας.

Τέλος, για να γιορτάσει την έναρξη επαναλειτουργίας της, η Lime θα προσφέρει έκπτωση 50% σε 5 διαδρομές σε όλους τους αναβάτες στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 7 Ιουνίου 2024. Για να επωφεληθούν από την προσφορά, οι αναβάτες απλώς πρέπει να εισάγουν τον εκπτωτικό κωδικό LIMEISBACKTH στο πεδίο «κωδικός έκπτωσης» ("Promo code") στην εφαρμογή της Lime.