Έφοδος της Αστυνομίας σε οικίες απλών χρηστών «πειρατικών» συνδρομητικών καναλιών

Έφοδος της Αστυνομίας σε οικίες απλών χρηστών «πειρατικών» συνδρομητικών καναλιών

Συντάκτης: Deasy @ 04.04.2024

Αλλάζουν πίστα οι προσπάθειες πάταξης της πειρατείας συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, καθώς για πρώτη φορά η Αστυνομία συνοδευόμενη από δικαστικούς λειτουργούς πραγματοποίησαν έφοδο σε οικίες χρηστών στη Θεσσαλονίκη, προχωρώντας μάλιστα σε δύο συλλήψεις.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, η έφοδος πραγματοποιήθηκε κατόπιν καταγγελίας και εν συνεχεία εκτεταμένης έρευνας και ανάλυσης ψηφιακών δεδομένων και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 32χρονου για κατοχή και χρήση παράνομης συσκευής προβολής συνδρομητικού τηλεοπτικού περιεχομένου και ενός 39χρονου για εμπορία συσκευών, που παρέχουν παράνομη πρόσβαση σε συνδρομητικά τηλεοπτικά κανάλια μέσω διαδικτύου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φυλάκισης τουλάχιστον ενός μηνός και χρηματικής ποινής έως 15.000 ευρώ ο καθένας. Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 5 του Π.Δ. 343/2002, αλλά και το άρθρο 23 του νόμου 3166/2003 αναφέρουν ρητά τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις κατά των τελικών χρηστών παράνομων πειρατικών συνδέσεων.

Εν αναμονή της νέας αυστηρότερης νομοθεσίας για την πειρατεία είναι εμφανές ότι τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί το κυνήγι των παράνομων κυκλωμάτων, καθώς οι ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξάρθρωση τέτοιων δικτύων είναι όλο και πιο συχνές.