Η αμερικανική κυβέρνηση μηνύει την Apple

Η αμερικανική κυβέρνηση μηνύει την Apple

Συντάκτης: Deasy @ 21.03.2024

Μήνυση κατά της Apple κατέθεσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορώντας την εταιρεία για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Στην προσφυγή, την οποία συνυπογράφουν οι γενικοί εισαγγελείς 16 Πολιτειών, η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η Apple έχει αποκτήσει μονοπωλιακή ισχύ στον χώρο των smartphones. «Οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να πληρώνουν περισσότερα επειδή οι εταρείες παραβιάζουν την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία» σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ και πρόσθεσε ότι αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει η Apple θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση της στην αγορά των smartphones.

Η Apple αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων την κατηγορία ότι χρησιμοποιεί τη θέση της στην αγορά για να αποσπά περισσότερα χρήματα από τους καταναλωτές, τους δημιουργούς περιεχομένου και τους δημιουργούς εφαρμογών. Στόχος της προσφυγής, όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι να «απελευθερώσει τους κατασκευαστές smartphones από τις αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές της Apple».

Η εταιρεία αντέδρασε εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η μήνυση απειλεί «το ποιοι είμαστε και τις αρχές που κάνουν τα προϊόντα Apple να ξεχωρίζουν σε έντονα ανταγωνιστικές αγορές. Αν επιτύχει, θα εμποδίσει την ικανότητά μας να δημιουργούμε το είδος της τεχνολογίας που οι άνθρωποι περιμένουν από την Apple - όπου ο εξοπλισμός, το λογισμικό και οι υπηρεσίες συνδυάζονται».