Βλάβη στο δίκτυο σταθερής της Cosmote - Προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα

Βλάβη στο δίκτυο σταθερής της Cosmote - Προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα

Συντάκτης: Deasy @ 18.02.2024

Δυσκολίες στις τηλεπικοινωνίες αντιμετωπίζουν από αργά το απόγευμα της Κυριακής περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, λόγω βλάβης σε δύο καλώδια του δικτύου κορμού του ΟΤΕ. Η βλάβη επηρεάζει και τη λειτουργία των κέντρων της Άμεσης Δράσης και της Πυροσβεστικής (100 και 199 αντίστοιχα) και για τον λόγο αυτό οι πολίτες που χρειάζονται βοήθεια καλό είναι να καλούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

Η Πυροσβεστική σε ανάρτησή της στο X στις 6 το απόγευμα της Κυριακής ανέφερε ότι «Λόγω βλάβης στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας 199 των Περιφερειακών Κέντρων Επιχειρήσεων του Π.Σ. στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, οι πολίτες θα πρέπει να καλούν στο 112».

Η Cosmote από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι «λόγω του ότι κόπηκαν δύο κεντρικά καλώδια του δικτύου κορμού σε διαφορετικά σημεία, επηρεάζονται οι υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας σε περιοχές των Νομών Κιλκίς, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, καθώς και σε Θάσο, Σαμοθράκη και Λήμνο. Οι τεχνικοί της εταιρείας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης το συντομότερο δυνατό», ζητώντας την κατανόηση των πελατών για την αναστάτωση.

Τα αίτια της βλάβης δεν έγιναν γνωστά.