Η πλαστή Τέιλορ Σουίφτ βάζει φωτιά σε Λευκό Οίκο και Χ

Η πλαστή Τέιλορ Σουίφτ βάζει φωτιά σε Λευκό Οίκο και Χ

Συντάκτης: Deasy @ 28.01.2024

Δεν άφησε ασυγκίνητο τον Λευκό Οίκο η εντύπωση που προκάλεσε η εμφάνιση πλαστών πορνό εικόνων της Τέιλορ Σουίφτ στο X (πρώην Twitter). «Είναι ανησυχητικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στο περιστατικό και πρόσθεσε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί η διάδοση της παραπληροφόρησης με τη χρήση υλικού που έχει αναπτυχθεί από συστήματα δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης.

Το X προχώρησε στη λήψη μέτρων για να αποτρέψει τη διάδοση των πλαστών φωτογραφιών οι οποίες κατέκλυσαν την πλατφόρμα τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες και έχουν καταγράψει δεκάδες χιλιάδες αναπαραγωγές. Ταυτόχρονα, έχουν εμφανιστεί πλαστές αναρτήσεις που επίσης έχουν δημιουργηθεί από συστήματα ΑΙ αλλά και από εφαρμογές προηγούμενης γενιάς που εμφανίζουν τη δημοφιλή τραγουδίστρια και άλλες διασημότητες να προτείνουν στους χρήστες την αγορά συγκεκριμένων υπηρεσιών και προϊόντων. Το Χ κατεβάζει μεν τις εικόνες αλλά είναι μάλλον μια προσπάθεια που θυμίζει λίγο την προσπάθεια εξουδετέρωσης μιας Λερναίας Ύδρας.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνεργάζεται με τις εταιρείες που αναπτύσσουν συστήματα δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης ώστε να προσθέτουν ψηφιακά υδατογραφήματα σε ό,τι δημιουργείται από τις πλατφόρμες τους, προκειμένου να είναι πιο εύκολος ο εντοπισμός πλαστών εικόνων.