Σεισμός στην OpenAI - Εκτός εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος

Σεισμός στην OpenAI - Εκτός εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος

Συντάκτης: Deasy @ 17.11.2023

Την πόρτα της εξόδου της OpenAI έδειξε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας στον Sam Altman, ο οποίος μέχρι και πριν λίγες ώρες ήταν διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία που πριν από έναν χρόνο είδε τη δημοτικότητά της να απογειώνεται χάρη στο δημιούργημά της, το ChatGPT.

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της OpenAI αναφέρει ότι μετά από σχετική αξιολόγηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Altman δεν ήταν σταθερά ειλικρινής στις επικοινωνίες του με το διοικητικό συμβούλιο και παρεμπόδιζε την ικανότητά του να ασκεί τις αρμοδιότητές του. "Το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να συνεχίσει να ηγείται της OpenAI", αναφέρει η εταιρεία.

Ο Altman θεωρείται ότι ήταν ένας από τους θεμελιωτές της επιτυχίας της OpenAI. Η εταιρεία αποτιμάται γύρω στα 30 δισ. δολάρια και έχει ως βασικό της επενδυτή την Microsoft, η οποία νωρίτερα μέσα στο έτος ενίσχυσε την OpenAI με ποσό που προσεγγίζει τα 10 δισ. δολάρια. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Financial Times ο Altman είχε καλέσει, ουσιαστικά, την Microsoft να επενδύσει περισσότερα στην εταιρεία. Είχε επίσης αποκαλύψει ότι στόχος της OpenAI είναι η δημιουργία ενός νέου υπερευφυούς συστήματος τεχνητής νοημοσύνης, πολύ πιο ανεπτυγμένου σε σχέση με το ChatGPT.

"Είμαστε ευγνώμονες για τις πολλές συνεισφορές του Sam στην ίδρυση και την ανάπτυξη του OpenAI. Ταυτόχρονα, πιστεύουμε ότι μια νέα ηγεσία είναι απαραίτητη καθώς προχωράμε μπροστά", αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο της OpenAI.

Στην όπως φαίνεται ηλεκτρική καρέκλα του Altman θα καθίσει για το προσεχές διάστημα η Mira Murati, η οποία κατάγεται από την ευρύτερη γειτονιά μας, την Αλβανία συγκεκριμένα και είναι μέλος της ηγετικής ομάδας της OpenAI εδώ και πέντε χρόνια, έχοντας την ιδιότητα της επικεφαλής του τομέα τεχνολογίας.

Η εταιρεία αναφέρει ότι παράλληλα βρίσκεται σε αναζήτηση του μόνιμου διαδόχου του Altman.