Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου το digital economy forum 2023: Shaping Greece’s Digital Future

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου το digital economy forum 2023: Shaping Greece’s Digital Future

Συντάκτης: Deasy @ 14.11.2023

Οι λύσεις, οι προτάσεις αλλά και η ψηφιακή στρατηγική, που εδράζονται στην πολύχρονη εμπειρία δράσης, την τεχνογνωσία αλλά και τα νέα παγκόσμια δεδομένα για την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, ως κρίσιμου καταλύτη τόσο για τη δημιουργία μιας σύγχρονης ψηφιακής Ελλάδας όσο και για την ανάδειξη της χώρας ως διεθνούς κόμβου καινοτομίας στην ψηφιακή τεχνολογία, θα παρουσιασθούν στο digital economy forum 2023: Shaping Greece’s Digital Future, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023. 

Ο ΣΕΠΕ μέσω του Ετήσιου θεσμικού Συνεδρίου για την ψηφιακή οικονομία, και όχι μόνο, παραμένει πιστός στην αναγκαιότητα του διαλόγου με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, με δεδομένο ότι η ψηφιακή τεχνολογία εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, ανοίγει νέους δρόμους, θέτει νέες προκλήσεις και αλλάζει καθημερινά με πολλαπλασιαστικούς ρυθμούς τα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα.

Ο ΣΕΠΕ, ως θεσμικός συνομιλητής και εταίρος της Πολιτείας καθώς και οι επιχειρήσεις του κλάδου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της χώρας έχουν ως κεντρική στόχευση αλλά και βασικό άξονα της δράσης τους την τάχιστη υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας και την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Ένα Εθνικό πρόταγμα που επιβεβαιώνεται και από την παρουσία αλλά και την τοποθέτηση της Κυβέρνησης, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά και όλων των συμμετεχόντων στις τελευταίες διοργανώσεις του digital economy forum.

Το  ετήσιο  Συνέδριο του ΣΕΠΕ  θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης του συνεδρίου διαδικτυακά, μέσα από ψηφιακή πλατφόρμα HD Iive streaming. Την κεντρική ομιλία στο επίσημο δείπνο θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κύριος Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ την Έναρξη των Εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κύριος Στέφανος Κασσελάκης.

Οι θεματικές ενότητες του digital economy forum 2023: Shaping Greeces Digital Future είναι:

  • ΑΙ - Προοπτικές και προκλήσεις για την Ελλάδα
  • Πράσινος μετασχηματισμός & sustainability - τα νέα δεδομένα που δημιουργούν για τις επιχειρήσεις
  • Υποδομές - FTTH, Data Centers αλλάζουν το τοπίο στην ελληνική αγορά
  • Η επόμενη μέρα των ψηφιακών έργων & οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • Ψηφιακές δεξιότητες & έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού - αντιμετωπίζοντας την μεγάλη πρόκληση της εποχής μας
  • Κυβερνοασφάλεια - προστατεύοντας τα δεδομένα και τις υποδομές σας

Στο digital economy forum 2023: Shaping Greece’s Digital Future θα λάβουν μέρος κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, αξιωματούχοι των Ευρωπαϊκών Θεσμών, εκπρόσωποι κλαδικών φορέων και οργανισμών, ειδικοί της παγκόσμιας αγοράς ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και άλλων κλάδων της οικονομίας, αναπτύσσοντας ενδιαφέρουσες απόψεις, όχι μόνο για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος, αλλά και για τις ευκαιρίες που αναδύονται  με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το digital economy forum 2023: Shaping Greece’s Digital Future, μπορείτε να αναζητήσετε στο deforum.sepe.gr.