Νέος γύρος απολύσεων ετοιμάζεται στο Facebook

Νέος γύρος απολύσεων ετοιμάζεται στο Facebook

Συντάκτης: Deasy @ 13.02.2023

Οι 11.000 απολύσεις στις οποίες προχώρησε η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, δεν θα είναι οι τελευταίες σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αναφέρουν οι Financial Times.

Ο Mark Zuckerberg έχει χαρακτηρίσει το 2023 ως το έτος της αποτελεσματικότητας και αυτό μπορεί να έχει διάφορες ερμηνείες, ακόμα και το να κάνουν όλοι (όσοι μείνουν στην εταιρεία) περισσότερα από όσα είχαν συνηθίσει να κάνουν. Οι μέτοχοι εξακολουθούν να γκρινιάζουν βλέποντας την τιμή της μετοχής να έχει υποχωρήσει κατά 20% στο τελευταίο 12μηνο, αλλά μάλλον αναθάρρησαν το τελευταίο διάστημα βλέποντας την άνοδο της τάξης του 40% από την αρχή του έτους. Ωστόσο συνεχίζουν να ανησυχούν, αφού ο Zuckerberg επιμένει στο σχέδιο για την προώθηση του Metaverse αν και γνωρίζει ότι κέρδη από αυτή τη δραστηριότητα δεν θα υπάρξουν ούτε και φέτος.

Σύμφωνα με τους Financial Times η Meta ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέες περικοπές των θέσεων εργασίας, μετά από ένα 2022 το οποίο ήταν εξαιρετικά οδυνηρό για τους εργαζόμενους στις εταιρείες τεχνολογίας. Συνολικά ο κλάδος στις ΗΠΑ προχώρησε σε 153.000 απολύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και όπως όλα δείχνουν έπεται συνέχεια...