Εντείνεται η αμερικανική πίεση απέναντι στη Huawei

Εντείνεται η αμερικανική πίεση απέναντι στη Huawei

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 01.02.2023

Όσοι περίμεναν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα ακολουθούσε λιγότερο σκληρή στάση (από εκείνη του Ντόναλντ Τραμπ) απέναντι στη Huawei μάλλον θα απογοητευτούν, καθώς οι ΗΠΑ φέρονται να εντείνουν ακόμα περισσότερο την πίεση προς την κινεζική εταιρεία.

Τα δημοσιεύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού φέρνουν την κυβέρνηση Μπάιντεν να έχει ήδη σταματήσει να εγκρίνει άδειες εξαγωγών στη Huawei, για πλήθος προϊόντων και εξαρτημάτων, που δεν σχετίζονται πλέον με το 5G. Οι νέοι σκληρότεροι περιορισμοί περιλαμβάνουν πλήρη απαγόρευση πώλησης αμερικανικής τεχνολογίας, χωρίς να αφήνουν το παράθυρο συνεργασίας με εταιρείες, όπως η Intel ή η Qualcomm, με τις οποίες η Huawei συνεργαζόταν για προϊοντικές κατηγορίες, όπως τα laptops ή τα 4G smartphones, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, οι νέες απαγορεύσεις αφορούν 4G chipsets (εκτός από τα 5G chipsets που ήδη γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό),εξοπλισμό WiFi 6 και WiFi 7, επεξεργαστές, υπηρεσίες cloud, τεχνητή νοημοσύνη κ.α., δημιουργώντας προκλήσεις για πλήθος δραστηριοτήτων της Huawei, πέρα από αυτής των κινητών τηλεφώνων.

Οι νέες απαγορεύσεις δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, είτε από τις ΗΠΑ, είτε από τη Huawei.