Βαριές κατηγορίες κατά της Apple

Βαριές κατηγορίες κατά της Apple

Συντάκτης: Deasy @ 30.01.2023

Υποσχέθηκε σεβασμό των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας αλλά φαίνεται ότι αυτό ισχύει για τις εφαρμογές και τις πλατφόρμες των ίδιων και όχι για την ίδια. Ο λόγος για την Apple, η οποία κατηγορείται ότι ακόμα και όταν οι κάτοχοι συσκευών της απενεργοποιούσαν την αποστολή προσωπικών δεδομένων στην εταιρεία, εκείνη τα έπαιρνε ούτως ή άλλως.

Η ανακάλυψη είχε ως αναμενόμενο αποτέλεσμα την κατάθεση αγωγής κατά της Apple σε δικαστήριο της Καλιφόρνια, το οποίο θα εξετάσει την υπόθεση. Οι ενάγοντες επικαλούνται έρευνα που διεξήχθη τον περασμένο Νοέμβριο που διαπίστωσε ότι η Apple «συγκεντρώνει» δεδομένα από τα iPhone ακόμα και όταν οι κάτοχοι των συσκευών έχουν απενεργοποιήσει τη σχετική λειτουργία. Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι έχουν παραπλανηθεί και κατηγορούν την Apple για υποκριτική συμπεριφορά. Ορισμένοι, μάλιστα, προσθέτουν ότι η εταιρεία ακολουθεί πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών στο θέμα, καθώς από τη μία -και σωστά- κλείνει την πόρτα στις αδιάκριτες διαθέσεις του Facebook ή άλλων υπηρεσιών και από την άλλη υποκύπτει στον πειρασμό να συγκεντρώνει προσωπικά δεδομένα εν αγνοία των πελατών της.

Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες εκτός και αν οι δυο πλευρές καταλήξουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό στο πλαίσιο του οποίου η Apple θα χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη.