Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Binance

Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Binance

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 12.12.2022

Μη αδειοδοτημένη μεταφορά κεφαλαίων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και παραβίαση κυρώσεων, είναι μερικές από τις κατηγορίες που ενδεχομένως να απαγγελθούν σε βάρος της Binance και του ιδρυτή της Changpeng Zhao (CZ για τους φίλους), αν το πάρουν απόφαση οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές.

Η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης χρονολογείται από το 2018 και αφορά σε διάφορες πτυχές της δραστηριότητες της Binance, η οποία ισχυροποιήθηκε σημαντικά στον χώρο των κρυπτονομισμάτων μετά την εντυπωσιακή κατάρρευση της FTX. Σύμφωνα με το Reuters, οι άνθρωποι που θα κρίνουν αν θα πρέπει να προχωρήσουν σε απαγγελία κατηγοριών δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία. Κάποιοι υποστηρίζουν πως τα διαθέσιμα στοιχεία είναι αρκετά, κάποιοι άλλοι εκτιμούν πως πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα.

Φυσικά ούτε η Binance ούτε το υπουργείο Δικαιοσύνης σχολιάζουν τις εν εξελίξει έρευνες και το Reuters σχολιάζει πως το άνοιγμα μιας ποινικής διαδικασίας θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, η οποία δεν έχει συνέλθει από το σοκ της FTX. Το υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί να καταλήξει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Binance και τον CZ και η υπόθεση να μη φτάσει ποτέ στο ακροατήριο. Τον περασμένο Οκτώβριο η Binance διαχειρίστηκε συναλλαγές ύψους 1,6 τρισ. δολαρίων