“Κυνηγάει” αθλητικό περιεχόμενο το Netflix

“Κυνηγάει” αθλητικό περιεχόμενο το Netflix

Συντάκτης: Φανούρης Δρακάκης @ 11.11.2022

Οι μεταδόσεις αθλητικών διοργανώσεων αποτελούν το επόμενο στοίχημα του Netflix, ένα πεδίο από το οποίο απείχε συστηματικά όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το Netflix συμμετείχε στο διαγωνισμό για τα δικαιώματα μετάδοσης των τουρνουά τένις ΑΤΡ σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Αγγλία, όμως εν τέλει αποσύρθηκε καθώς το κόστος ανέβηκε σε επίπεδα υψηλότερα από όσα άντεχε η πλατφόρμα streaming. Αυτός φαίνεται να είναι και ο κανόνας που έχει θέσει το Netflix στην αναζήτηση του αθλητικού περιεχομένου, να μην σπάσει δηλαδή τον κουμπαρά προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα κάποιας αθλητικής διοργάνωσης.

Η Wall Street Journal φέρνει το Netflx να έχει ενδιαφερθεί και για τους αγώνες γυναικείου τένις WTA, όπως επίσης και για αγώνες ποδηλασίας, αλλά και σερφ. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τα στελέχη του Netflix κατευθύνονται στην επιλογή να αγοράσουν πρωταθλήματα χαμηλότερου προφίλ ώστε να αποφύγουν το αυξημένο κόστος των δικαιωμάτων για αθλητικές διοργανώσεις πρώτης γραμμής. Μια επιλογή που θα μπορούσε να ενισχύσει και τα ίδια τα λιγότερο γνωστά αθλήματα, με δεδομένο το μέγεθος της πλατφόρμας.

Μια συνταγή που μάλλον ακολούθησε και η Apple, η οποία εξασφάλισε πριν από αρκετούς μήνες τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων ποδοσφαίρου της αμερικανικής λίγκας MLS για όλο τον κόσμο για την επόμενη δεκαετία.

Η αλήθεια είναι ότι όλο και πιο συχνά οι μεγάλες πολυεθνικές πλατφόρμες κοιτούν πλέον και προς το αθλητικό περιεχόμενο, το οποίο θα μπορούσε να ενισχύσει το μερίδιό τους, σε μια αγορά που μοιάζει ήδη κορεσμένη, καθώς οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι πολύ μικρότεροι σε σχέση με μερικά χρόνια πριν.