Το Beat αλλάζει σε Free Now και θέλει να γίνει Super App μετακίνησης

Το Beat αλλάζει σε Free Now και θέλει να γίνει Super App μετακίνησης

Συντάκτης: Φανούρης Δρακάκης @ 03.10.2022

Στην πλήρη ενσωμάτωσή του στην πλατφόρμα της Free Now προχωράει το Beat, με στόχο να προσφέρει πολύ περισσότερες επιλογές μετακίνησης στους χρήστες, όπως ακριβώς συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Έντεκα χρόνια μετά τη δημιουργία της πιο δημοφιλούς υπηρεσίας εύρεσης ταξί στην Ελλάδα και πέντε χρόνια μετά την εξαγορά του, το Beat μπαίνει πλέον και σε επίπεδο εφαρμογής κάτω από τη μητρική εταιρεία. Η διεθνής εφαρμογή Free Now έχει παρουσία σε 10 ευρωπαϊκές χώρες και περισσότερες από 150 πόλεις, παρέχοντας πλήθος υπηρεσιών μετακίνησης, εκτός της εύρεσης ταξί, όπως ηλεκτρικά ποδήματα, e-scooters, υπηρεσίες για δημόσια μέσα μεταφορών, car sharing κ.α.

Σε κάτι αντίστοιχο θέλει να εξελιχθεί και η ελληνική πλέον Free Now. Με το ξεκίνημα της λειτουργίας της το Free Now στην Ελλάδα θα προσφέρει δυνατότητα εύρεσης ταξί, όπως και ηλεκτρονικών ποδηλάτων (στην Αθήνα αρχικά και εν συνεχεία στη Θεσσαλονίκη), όπως επίσης και νέες επιλογές πληρωμών από ηλεκτρονικά πορτοφόλια. Οι υπηρεσίες ταξί από ξενοδοχεία παραμένουν, ενώ για τους απλούς χρήστες υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε standard, eco (υβριδικό και ηλεκτρικό στόλο ταξί) και comfort (ταξί με περισσότερες ανέσεις έως και 5 ετών παλαιότητας), χωρίς εξτρά χρέωση.  Ο Comfort στόλος θα δέχεται μόνο ηλεκτρονική πληρωμή, ενώ ο Eco στόλος θα είναι αρχικά διαθέσιμος στο κέντρο της Αθήνας και σε πολλά σημεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μέσω του Free Now για πρώτη φορά οι Έλληνες χρήστες θα μπορούν, επίσης, να κάνουν κράτηση ηλεκτρικών ποδηλάτων (eBikes) χάρη στην ενσωμάτωση των υπηρεσιών του παρόχου μικροκινητικότητας RideMovi.

Επόμενος στόχος για το ελληνικό Free Now είναι η ένταξη υπηρεσιών μίσθωσης escooters, όπως επίσης και υπηρεσίες για τα δημόσια μέσα μεταφορών, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να βλέπουν μέσω του Free Now τα δρομολόγια, ακόμα και να αγοράζουν εισιτήρια μέσω της εφαρμογής.

Εκτός των χρηστών η μετάβαση στο Free Now δημιουργεί πολλαπλά οφέλη και για τους οδηγούς ταξί, οι οποίοι θα επωφεληθούν από τη μετάβαση στην ολοκαίνουρια και βελτιωμένη εφαρμογή που θα τους προσφέρει νέες και προηγμένες λειτουργίες. Επιπρόσθετα, η μετάβαση στο Free Now τους προσφέρει την ευχέρεια να αποκτήσουν πρόσβαση σε διεθνές πελατολόγιο από μια βάση με περισσότερους 30 εκατομμύρια χρήστες Free Now από όλη την Ευρώπη.

Η «μεταφορά» των οδηγών ταξί ξεκίνησε ήδη στα τέλη Σεπτεμβρίου και ήδη έχει ολοκληρωθεί για περίπου 6000 συνεργαζόμενους οδηγούς. Σχετικά με τους επιβάτες, αυτοί θα μπορούν εύκολα να μεταφερθούν από το περιβάλλον του Beat στην εφαρμογή της Free Now όταν λάβουν το αντίστοιχο μήνυμα στην εφαρμογή τους. Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη, και θα επιτρέψει στους χρήστες να μεταφέρουν τα προσωπικά τους δεδομένα και τις μεθόδους πληρωμής τους, με ασφάλεια. Τόσο το Beat app όσο και το Free Now app θα λειτουργούν παράλληλα για μια περιορισμένη μεταβατική περίοδο, ενώ  σύντομα οι χρήστες θα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν αποκλειστικά τη Free Now εφαρμογή για τις διαδρομές τους.

Σύμφωνα με την κα Άσπα Τοπαλίδου, Γενική Διευθύντρια της Free Now για την ελληνική αγορά, η μετάβαση στο Free Now σηματοδοτεί και το πέρασμα της ελληνικής αγοράς στην ομπρέλα του ευρωπαϊκού super app μετακίνησης. «Ενώ το ταξί θα βρίσκεται στον επίκεντρο των υπηρεσιών μας, μεταβαίνουμε σταδιακά στην εποχή του Mobility-As-A-Service» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η υπεύθυνη ομάδα για τις λειτουργίες στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει. Αντιθέτως, όπως ανέφερε, θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες θέσεων απομακρυσμένης εργασίας στον πολυεθνικό όμιλο με έδρα την Ελλάδα. Αξίζει επίσης να διευκρινιστεί ότι η ενσωμάτωση του ελληνικού Beat στην Free Now δεν αλλάζει σε κάτι την δραστηριοποίηση του Beat στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, η οποία παραμένει ως έχει.