Αυτό το Μουντιάλ θα είναι γεμάτο... data

Αυτό το Μουντιάλ θα είναι γεμάτο... data

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 23.09.2022

Το αδελφό 2045.gr είχε ασχοληθεί με το θέμα της ανάλυσης δεδομένων στο ποδόσφαιρο πριν από περί έναν χρόνο και ήρθε επιτέλους η δική μας σειρά από την πλευρά όμως της καθημερινής ειδησεογραφίας.

Το Μουντιάλ του Κατάρ έχει υποστεί σκληρή κριτική τόσο για τις συνθήκες εργασίας των ανθρώπων που ανέλαβαν την κατασκευη των γηπέδων και των άλλων εγκαταστάσεων όσο και για το ότι διεξάγεται σε μία περιοχή όπου οι αθλητές δεν μπορούν να αποδώσουν εύκολα τα αναμενόμενα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που αυτό το καλοκαίρι δεν το περάσαμε βλέποντας μπάλα, όπως θα προέβλεπε ο προγραμματισμός, αλλά άλλα αθλήματα. Ωστόσο για τους λάτρεις της στατιστικής το Μουντιάλ φαίνεται πως εισάγει ορισμένες ενδιαφέρουσες καινοτομίες.

Η FIFA λέει πως οι παίκτες των 32 εθνικών ομάδων της τελικής φάσης θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά με την απόδοσή τους μέσω μιας ειδικής εφαρμογής που έχει αναπτυχθεί για αυτό τον σκοπό. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε μετά από διαβούλευση με την παγκόσμια ομοσπονδία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και θα περιέχει πληροφορίες όπως η απόσταση που έχει διανύσει ο παίκτης, οι θέσεις που έχει λάβει στο γήπεδο και τα σπριντ του. Οι παίκτες θα μπορούν να δημοσιεύουν τα δεδομένα στους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά δίκτυα μαζί με φωτογραφικό υλικό από τις αναμετρήσεις στις οποίες θα συμμετέχουν.

Στην περίπτωση που αναρωτιέστε, υπάρχει μεν εφαρμογή της FIFA για Android και iOS συσκευες αλλά για τη χρήση της απαιτείται να είστε εγγεγραμμένος στην παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου, με άλλα λόγια η εφαρμογή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το ευρύ κοινό.