Η Uber ξεκινάει δοκιμές για κρατήσεις λεωφορείων και τρένων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Uber ξεκινάει δοκιμές για κρατήσεις λεωφορείων και τρένων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κοντογιάννη @ 03.08.2022

Νέες επιλογές ταξιδιού με λεωφορείο και τρένο ξεκίνησε η Uber στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέσα από μια συνεργασία με την γερμανική ταξιδιωτική πλατφόρμα Omio. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Engadget,  η Uber θα έχει πρόσβαση στην πλατφόρμα του Omio και θα προσφέρει άμεση κράτηση για διεθνή ταξίδια στους χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου. Έτσι, για κάθε κράτηση που θα πραγματοποιείται, οι δύο εταιρείες θα λαμβάνουν από κοινού ένα συγκεκριμένο ποσό προμήθειας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη νέα συνεργασία που θα προσφέρει μια απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία σε όλους τους χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Uber UK Andrew Brem. Από την άλλη ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Omio, Narem Shaam, συμπλήρωσε:  «Η Uber είναι ο πρώτος συνεργάτης που αποκτά πρόσβαση στο νέα πλατφόρμα έκδοσης εισιτηρίων που έχουμε αναπτύξει και έτσι πλέον όλοι οι πελάτες να είναι σε θέση να κάνουν τα πάντα εντός της εφαρμογής»

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Omio καλύπτει περισσότερους από 1.000 παρόχους μεταφορών σε 37 χώρες. Έχει τη δική της ταξιδιωτική εφαρμογή για τους καταναλωτές, αλλά έχει επίσης αναπτύξει μια business-to-business πλατφόρμα που επιτρέπει στους συνεργάτες να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο επίγειων μεταφορών. Ακόμη,  η εταιρεία προσφέρει αεροπορικά αλλά και ακτοπλοϊκά ταξίδια στην εφαρμογή για καταναλωτές, έχοντας ως κύριο αντικείμενο τα ταξίδια με τρένο και λεωφορείο/πούλμαν.