Το Twitter εκθέτει τον Ίλον Μασκ

Το Twitter εκθέτει τον Ίλον Μασκ

Συνεχή παζάρια των δύο πλευρών

Συντάκτης: Deasy @ 17.05.2022

Με μια ανακοίνωση, στην οποία φαίνεται ότι ο Ίλον Μασκ δεν έθεσε όρους και προϋποθέσεις για την εξαγορά του Twitter, προχώρησε η ομώνυμη εταιρεία.

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση που απευθύνεται στους μετόχους της εταιρείας και τη συνάντηση για τη διαδικασία έγκρισης της εξαγοράς, ο Ίλον Μασκ εμφανίζεται να μην θέτει τις απαραίτητες ερωτήσεις για τη λειτουργία της πλατφόρμας, γεγονός που εκθέτει τους ισχυρισμούς του (την προηγούμενη εβδομάδα) για πάγωμα της συμφωνίας, εν αναμονή του ελέγχου για το ακριβές ποσοστό των bot λογαριασμών στο σύνολο της βάσης των χρηστών.

Η ανακοίνωση περιλαμβάνει όσα χρειάζεται να γνωρίζουν οι μέτοχοι για την έγκριση της συμφωνίας και απεικονίζει έναν Ίλον Μασκ να βιάζεται να κλείσει το deal, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για την ολοκλήρωσή του. «Ο κ. Μασκ δεν ζήτησε να συνάψει συμφωνία εμπιστευτικότητας ούτε να ζητήσει από το Twitter οποιαδήποτε μη δημόσια πληροφορία σχετικά με το Twitter» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με το κείμενο η διαπραγμάτευση πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Απριλίου και από τις 25 Απριλίου και έπειτα (μετά την υπογραφή της δηλαδή) ο Ίλον Μασκ μέσω του λογαριασμού του αμφισβητεί τον αριθμό των fake λογαριασμών της πλατφόρμας, ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας είναι κάτω από 5% στο σύνολο της βάσης των χρηστών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις νομικών κύκλων που δημοσιεύει το Reuters, ο Ίλον Μασκ πιθανότατα θα έχανε μια δικαστική μάχη, εάν εάν προσπαθούσε να αποχωρήσει από μια συμφωνία. Ωστόσο, υποστηρίζουν ότι οποιαδήποτε αντιδικία θα ήταν πιθανότατα παρατεταμένη, δημιουργώντας ένα κλίμα αβεβαιότητας για την ίδια τη λειτουργία του Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ίλον Μασκ θα πρέπει να προχωρήσει σε αποζημείωση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, αν χαλάσει η συμφωνία με δική του ευθύνη, ωστόσο οι νομικοί θεωρούν ότι το Twitter θα μπορούσε να τον πιέσει δικαστικά για να ολοκληρώσει το deal.

 

Νέα επεισόδια στο σίριαλ

Στο μεταξύ, τις ώρες που προηγήθηκαν της ανακοίνωσης είχαν προστεθεί νέα επεισόδια στο σίριαλ και μάλιστα όχι από αυτά που αποσπούν βραβεία.

Τη Δευτέρα και σε ομιλία του σε συνέδριο στο Μαϊάμι ο επικεφαλής της Tesla και της Space X άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εξαγοράς του Twitter με τίμημα χαμηλότερου εκείνου που είχε ανακοινωθεί αρχικά. Υποστήριξε επίσης πως τουλάχιστον το 20% των λογαριασμών στο Twitter είναι είτε ψεύτικοι είτε έχουν δημιουργηθεί από αυτοματοποιημένα συστήματα (bots).

Ένα από τα ενδιαφέροντα σημεία είναι ότι κατά την ίδια ημέρα ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter Parag Agrawal, υπεραμύνθηκε των εκτιμήσεων της εταιρείας πως οι ψεύτικοι λογαριασμοί αντιστοιχούν σε ποσοστό κάτω του 5% του συνόλου. Για τον σκοπό αυτό, έγραψε μια σειρά από tweets, τα οποία ο Musk σχολίασε με μια… σκατούλα.

 

Σίγουρα αυτός δεν είναι ένας καλός τρόπος διεξαγωγής ενός εποικοδομητικού διαλόγου.