ΗΠΑ: Το Υπουργείο Εξωτερικών εμπλουτίζει το αρχείο του Google Arts & Culture

ΗΠΑ: Το Υπουργείο Εξωτερικών εμπλουτίζει το αρχείο του Google Arts & Culture

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κοντογιάννη @ 18.04.2022

Η Google φέρνει τους χρήστες πιο κοντά σε ακόμη περισσότερα διάσημα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσα από τον εμπλουτισμό της υπηρεσίας εικονικής περιήγησης Google Arts & Culture. Πρόκειται για μια ενέργεια που ξεκίνησε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, με σκοπό να επεκτείνει την εμβέλεια της πλατφόρμας.

Συνολικά, το Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Εξωτερικών, πρόσθεσε στην εφαρμογή πάνω από 100 νέες εικόνες τοποθεσιών. Μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει το Wat Chaiwatthanaram στην Ayutthaya στην Ταϊλάνδη, το μαυσωλείο al-Imam al-Shafi'i στην Αίγυπτο και το Αρχαίο σύστημα προστασίας από πλημμύρες Nabataean στην Πέτρα. Παράλληλα, εκτός από τα μνημεία, το εν λόγω τμήμα δημιούργησε και μια σειρά από βίντεο και εικόνες για την αξία διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Οτιδήποτε αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά μιας χώρας είναι σημείο υπερηφάνειας για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί φροντίδα και επαγρύπνηση», έγραψε ο Λι Σάτερφιλντ του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Τι είναι η εφαρμογή Google Arts & Culture

Υπενθυμίζουμε ότι το Google Arts & Culture είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που περιλαμβάνει εικόνες και βίντεο υψηλής ανάλυσης με έργα τέχνης και πολιτιστικά αντικείμενα από όλο τον κόσμο. Μέσω της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί, επιτρέπει στον θεατή να περιηγηθεί σε συλλογές και γκαλερί συνεργαζόμενων οργανισμών και να εξερευνήσει άγνωστες πληροφορίες για διάσημα έργα τέχνης. Τέλος, η πλατφόρμα περιλαμβάνει και προηγμένες δυνατότητες αναζήτησης και εκπαιδευτικά εργαλεία.