Έρχεται στην Ελλάδα το 'κουμπί πανικού' για τις γυναίκες σε κίνδυνο

Έρχεται στην Ελλάδα το "κουμπί πανικού" για τις γυναίκες σε κίνδυνο

Συντάκτης: Deasy @ 08.03.2022

Ένα νέο ψηφιακό σύμμαχο θα έχουν σύντομα και στην Ελλάδα οι γυναίκες που η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο. Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω μιας νέας εφαρμογής που αναμένεται να είναι σύντομα διαθέσιμη, οι γυναίκες που κινδυνεύουν θα μπορούν να πατούν το "κουμπί πανικού" στο smartphone τους και να καταγγέλλουν κακοποίηση ή παρενόχληση.

Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός η λειτουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής και στη χώρα μας ήταν αίτημα πολλών γυναικείων οργανώσεων, ενώ το λανσάρισμά της θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Vodafone και το ίδρυμα Vodafone Ελλάδας.

Έτσι η Ελλάδα προστίθεται πλέον στη λίστα των χωρών που θα είναι διαθέσιμη μια τέτοια εφαρμογή, ενώ το ίδρυμα Vodafone έχει μια μεγάλη εμπειρία σε αυτού τους είδους της εφαρμογές, έχοντας λανσάρει σχετικά apps σε χώρες, όπως η Ινδία, η Τουρκία, το Λεσότο, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανίδα, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο κ.α.

Η λειτουργία της εφαρμογής είναι πολύ απλή, έτσι ώστε να μειώνεται η ειδοποίηση των Αρχών στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση είναι να έχουν εγκαταστήσει εκ των προτέρων την εφαρμογή. Τότε με το πάτημα ενός πλήκτρου θα ειδοποιείται αυτόματα η Αστυνομία για το περιστατικό, λαμβάνοντας ταυτόχρονα και τη γεωγραφική θέση της γυναίκας.