Αλλαγή πλάνων για τη Virgin Hyperloop

Αλλαγή πλάνων για τη Virgin Hyperloop

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 22.02.2022

Πριν μερικά χρόνια το αφήγημα για το επαναστατικό μέσο Hyperloop ήταν η δυνατότητα ταχύτατης μετακίνησης, άνω των 1000 χιλιομέτρων την ώρα, που θα πρόσφερε στους επιβάτες του. Τώρα, το αφήγημα και πολύ περισσότερο ο στόχος άλλαξε. Με αυτές τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες δεν θα ταξιδεύουν οι άνθρωποι, αλλά προϊόντα και αγαθά.

Αυτό προκύπτει από τα δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία η Virgin Hyperloopέκανε γνωστό ότι αλλάζει κατεύθυνση και επικεντρώνεται πλέον στην παράδοση φορτίων. Μια αλλαγή, που στοιχίζει και σε θέσεις εργασίας, καθώς η εταιρεία προχώρησε στην απόλυση 111 υπαλλήλων της, δηλαδή το ήμισυ του εργατικού δυναμικού.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των στελεχών της η απόφαση για αλλαγή κατεύθυνσης πάρθηκε λόγω των παγκόσμιων προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς και του συνόλου των αλλαγών στις μετακινήσεις, που δημιούργησε η πανδημία.

Η Virgin Hyperloop έχει λάβει ήδη χρηματοδότηση 540 εκατομμυρίων δολαρίων για να αναπτύξει το σύστημα σταθερής τροχιάς Hyperloop, ενώ έχει προχωρήσει και σε επιτυχημένη δοκιμαστική διαδρομή επιβατών στις σήραγγες που διαθέτει.