Ξεκίνησε ο χορός των ακυρώσεων στη CES 2022

Ξεκίνησε ο χορός των ακυρώσεων στη CES 2022

Συντάκτης: Deasy @ 22.12.2021

Με την παγκόσμια ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού, λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον» να κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα, η διοργάνωση της έκθεσης CES 2022 δείχνει τα πρώτα σημάδια κατάρρευσης, καθώς ξεκίνησε ο χορός των ακυρώσεων της συμμετοχής από διάφορες εταιρείες.

T-Mobile και Amazon αποτελούν τα τελευταία μεγάλα ονόματα που αποφάσισαν χθες να αποσυρθούν από την έκθεση στο Λας Βέγκας, ακολουθώντας τις Meta/Facebook, Twitter, Pinterest και iHeartRadio, οι οποίες νωρίτερα είχαν κάνει γνωστό ότι η όποια (μικρή ή μεγάλη) παρουσία τους θα περιοριστεί μόνο στο online περιβάλλον. Η ανακοίνωση της T-Mobile αναφέρει ότι η εταιρεία θα διατηρήσει τη χορηγία της στην έκθεση, αλλά και σε επιμέρους events κατά τη διάρκειά της, ωστόσο η μεγάλη πλειονότητα των στελεχών της θα απέχουν από το φυσικό περιβάλλον του εκθεσιακού κέντρου. Το ίδιο θα κάνει και ο επικεφαλής της εταιρείας για την αμερικανική αγορά, Mike Sievert, ο οποίος δεν θα συμμετέχει ως keynote speaker, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Με τις πρώτες αποχωρήσεις να είναι πλέον γεγονός, το ενδιαφέρον στρέφεται στις μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες, όπως η Samsung, η LG, η Νvidia, η Sony κ.α. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι Samsung, Sony και Google είναι στη λίστα των εταιρειών που παρακολουθούν μέρα με τη μέρα πως διαμορφώνονται οι συνθήκες, που μεταφράζεται ότι βρίσκονται σε επιφυλακή για το αν θα προχωρήσουν ή όχι σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό τους.

Η CES 2022 είναι προγραμματισμένο να ανοίξει τις πύλες της στο Λας Βέγκας στις 5 Ιανουαρίου και να αποτελέσει το πρώτο μεγάλο event που θα επέστρεφε σε μια κανονικότητα, μετά την αναστάτωση που δημιούργησε η πανδημία την τελευταία διετία σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις.  Τον Ιανουάριο του 2021, λόγω της διασποράς της πανδημίας, η έκθεση είχε πραγματοποιηθεί αποκλειστικά online.