Τέλος τα κανάλια Novasports από το Vodafone TV στις 15 Οκτωβρίου

Τέλος τα κανάλια Novasports από το Vodafone TV στις 15 Οκτωβρίου

Συντάκτης: Φανούρης Δρακάκης @ 09.09.2021

Τέσσερα χρόνια έμελλε τελικά να κρατήσει η συμφωνία της Vodafone με τη Nova για τη μετάδοση του αθλητικού περιεχομένου των καναλιών Novasports από το Vodafone TV.

Όπως κάνει γνωστό η Vodafone με επίσημη ανακοίνωσή της «από τις 15/10/2021 τα κανάλια Novasports δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα στο πακέτο Vodafone TV Sports kids της υπηρεσίας Vodafone TV, είτε ως πρόσθετη υπηρεσία στο πρόγραμμα Vodafone Home Triple Play είτε ως ξεχωριστή υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης για τους συνδρομητές Vodafone Home Double Play, λόγω της λήξης της σχετικής συμφωνίας με τον πάροχο περιεχομένου.»

Η συγκεκριμένη εμπορική συνεργασία Nova-Vodafone ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου 2017 και αποδείχθηκε επικερδής και για τις δύο πλευρές. Για την τηλεοπτική πλατφόρμα της Vodafone που είχε ένα επιπλέον ατού για να αυξήσει την συνδρομητική της βάση, όπως επίσης και για τη Nova, αποτελώντας μια νέα πηγή εσόδων. Όμως, οι εξελίξεις της τελευταίας χρονιάς, με την εξαγορά και αναδιοργάνωση της Nova από το fund BC Partners, όπως επίσης και η εξαγορά από το ίδιο fund της Wind αλλάζουν τις προτεραιότητες. Τουλάχιστον για την πλευρά της Nova.

Στην ανακοίνωσή της η Vodafone αναφέρει ότι «οι συνδρομητές που επηρεάζονται έχουν, ανάλογα με το ενεργό τους πρόγραμμα, το δικαίωμα καταγγελίας αζημίως (εξαιρούνται τυχόν επιδοτήσεις) εντός δύο μηνών από τις 15 Οκτωβρίου» (δηλαδή μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2021).

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη συμφωνία με τη Vodafone είχε υπογράψει και η Wind με τη Nova. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Wind και η Nova ανήκουν πλέον στην ίδια μητρική εταιρεία θεωρείται μάλλον απίθανο να λήξει μέσα στο επόμενο διάστημα και η συγκεκριμένη εμπορική συνεργασία.