ΔΕΗ Blue: το ταχύτερα αναπτυσσόμενο δίκτυο δημόσιων φορτιστών στην Ελλάδα

ΔΕΗ Blue: το ταχύτερα αναπτυσσόμενο δίκτυο δημόσιων φορτιστών στην Ελλάδα

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 04.07.2021

Ένα δίκτυο 930 δημόσιων φορτιστών σε διάφορα σημεία της χώρας έχει εγκαταστήσει ήδη η ΔΕΗ, μέσω του νέου επιχειρηματικού της σχεδίου στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, ΔΕΗ Blue.

Όπως ανακοίνωσαν τα στελέχη της εταιρείας, τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν εγκατασταθεί 301 δημόσιους φορτιστές σε 31 νομούς και σε 61 περιοχές της Ελλάδας, ενώ το πλάνο περιλαμβάνει την εγκατάσταση έως και 18.000 φορτιστών μέχρι τα τέλη του 2025. Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός τους θα είναι υπερδιπλάσιος (44.000) αν συνυπολογιστούν οι φορτιστές που θα τοποθετηθούν σε ιδιωτικούς χώρους, σπίτια και επιχειρήσεις. Το σύνολο των φορτιστών του ΔΕΗ Blue θα χρησιμοποιούν ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, ενώ μέχρι το τέλος του Αυγούστου η φόρτιση για τους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων πραγματοποιείται δωρεάν.

Για την υλοποίηση του σχεδιασμού του ΔΕΗ Blue η εταιρεία υπολογίζει στη συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και τους καταναλωτές, που μπορούν να υποδεικνύουν τα επόμενα σημεία εγκατάστασης φορτιστή μέσω της εφαρμογής DEIBlue, με τη χρήση του hashtag #odikosmoufortistis. H ίδια η εφαρμογή θα ενημερώνει τους χρήστες για τον κοντινότερο φορτιστή που μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Στο προσεχές διάστημα θα προστεθεί η δυνατότητα πληρωμής του αντιτίμου της φόρτισης μέσω της εφαρμογής, όπως επίσης και του σχεδιασμού της επιθυμητής διαδρομής από το χρήστη. Στην πορεία, στο app θα ανέβουν και άλλες προσωποποιημένες υπηρεσίες, όπως επίσης και η παρακολούθηση της πορείας της φόρτισης.