Κινεζικά πυρά βυθίζουν το Bitcoin

Κινεζικά πυρά βυθίζουν το Bitcoin

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 22.06.2021

Κάτω από τα 30.000 δολάρια υποχωρούσε νωρίτερα σήμερα η ισοτιμία του Bitcoin, καθώς η σκλήρυνση της στάσης του Πεκίνου προκαλεί έντονες ανησυχίες για την πορεία των κρυπτονομισμάτων.

Τις τελευταίες ημέρες η Κίνα τράβηξε, ουσιαστικά, την πρίζα από τους miners, καθώς έχει απαγορεύσει τις δραστηριότητες εξόρυξης στην επικράτειά της. Ο… διωγμός είναι γενικευμένος και αφορά όλες τις επαρχίες της Κίνας, ενώ οι εταιρείες που αναπτύσσουν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα αναζητούν φιλόξενο έδαφος στη Ρωσία και σε ορισμένες Πολιτείες των ΗΠΑ όπως είναι η Φλόριντα και το Τέξας. Ωστόσο προς το παρόν αυτό που κυριαρχεί είναι η αναστάτωση. v Την οποία αναστάτωση ήρθε να εντείνει μια νέα απόφαση των Κινέζων να απαγορεύσουν στις τράπεζες και τις πλατφόρμες πληρωμών την παροχή κάθε διευκόλυνσης στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Στην πράξη το Πεκίνο φαίνεται πως έχει αποφασίσει να κόψει τον αέρα από το περιβάλλον των κρυπτονομισμάτων, το οποίο απειλείται με μαρασμό, αν λάβει κανείς υπόψιν πως -σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς- το 90% των δραστηριοτήτων εξόρυξης πραγματοποιείται σε φάρμες υπολογιστών στην Κίνα.

Αναλυτές φοβούνται πως από τη στιγμή που το Bitcoin έπεσε κάτω από τα 30.000 δολάρια ο δρόμος για περαιτέρω πτώση έχει ανοίξει διάπλατα. Βεβαίως το κρυπτονόμισμα δεν παύει να εκπλήσσει με τις μεγάλες του διακυμάνσεις και μάλλον δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν με μια άσχετη αφορμή (π.χ. με ένα tweet  του Elon Musk) πάρει την πάνω βόλτα...